3 semne ca ai un copil prea mofturos si trebuie sa iei masuri cat mai repede

/ / Modificat: 2023-06-04
3 semne ca ai un copil prea mofturos si trebuie sa iei masuri cat mai repede

Cresterea copiilor este departe de a fi o calatorie usoara. Pentru multi parinti, a face fata crizelor de furie, plansului intens si acceselor de furie neincetate ale copiilor lor este un adevarat calvar. Din nefericire, a ceda la orice dorinta a unui copil pentru a-l opri din plans sau tipete poate avea repercusiuni asupra comportamentului acestuia. Copilul-rege, caruia nimeni nu a reusit sa ii impuna limite.

Iata 3 semne care arata ca un copil este rasfatat si temperamental si ca trebuie sa luati masuri fara intarziere. 

1. Face mereu crize de furie

Copiii temperamentali fac crize de furie la tot pasul. Daca le refuzi dulciuri sau o jucarie, tipa, plang si fac un tantrum pentru a-si exprima frustrarile. Situatia devine dificil de gestionat, mai ales daca va aflati intr-un loc public. In realitate, copiii rasfatati vor totul, imediat, si nu pot accepta ca parintii lor sa le spuna nu. In adolescenta si la varsta adulta, lipsa limitelor ajunge sa invadeze viata sociala, personala si profesionala. Copiii care nu au primit bazele educationale necesare dezvoltarii lor pot deveni anxiosi si lipsiti de abilitati relationale si emotionale.

2. Nu intelege valoarea lucrurilor

Un copil temperamental manifesta un comportament furios si crize de plans pentru a obtine ceea ce vrea. Sub presiune, parintii ajung sa ii ofere ceea ce isi doreste daca acest lucru ii va calma emotiile negative. Din pacate, calmarea copiilor oferindu-le tot ce isi doresc nu ii invata valoarea lucrurilor. Sa te ocupi de crizele de furie ale unui copil, sa ii calmezi plansul si sa il faci sa se supuna poate parea un calvar considerabil. Dar meseria de parinte necesita o buna doza de rabdare, mai ales in timpul fazei de opozitie a copilului.

3. Lipsa de empatie

Copiii rasfatati sunt adesea lipsiti de empatie si le este greu sa se puna in locul colegilor, fratilor si surorilor sau parintilor lor. Atunci cand se enerveaza, se pot infuria, pot tipa si plange.

Cu orgoliile lor, copiii rasfatati nu au nicio grija pentru ceilalti. Unii copii rasfatati pot sa nu accepte pedepsele si le poate fi greu sa-si faca temele cu calm, fara sa se supere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil mofturos

Articole recomandate

Citeste si despre