Sfaturi pentru a face fata unui copil morocanos

/ / Modificat: 2024-03-13
Sfaturi pentru a face fata unui copil morocanos

 

Singurul lucru pe care si-l doresc majoritatea parintilor sau ingrijitorilor este ca copiii lor sa fie cat mai fericiti. Te gandesti la acest lucru in mod constant, indiferent unde te afli si ce faci, si planifici lucruri pe care crezi ca le vei face pe copii fericiti, indiferent cat timp va ramane in ei efectul fericirii. Cu toate acestea, va veni un moment in care vor incepe sa se imbufneze si sa se planga pentru cele mai marunte lucruri, in ciuda tuturor eforturilor tale, ceea ce duce la frustrari si furie. Desi folosim aici termenul de "copii", acest lucru nu se observa doar la copiii mai mici, deoarece si adolescentii fac adesea acest lucru! Daca copiii tai se afla in aceasta faza imbufnata si frustranta a vietii lor, atunci citeste mai departe pentru a afla mai multe despre acest lucru si ce poti face pentru a imbunatati lucrurile!

Cum sa te descurci cu copilul tau bosumflat?

Exista mai multe modalitati de a face fata acestui tip de comportament, iar unele dintre acestea te-ar putea ajuta sa faci lucrurile mai bune pentru ei. Cateva sfaturi pentru a-i opri pe copii sa se imbufneze sunt:

Fara consecinte

Raspunsul la copiii imbufnati fie prin acuzatii si invinuiri, fie prin incercarea de a incerca sa te intelegi cu ei nu va functiona intotdeauna, deoarece acest lucru poate duce la mai multe crize de furie in viitor. Prin urmare, o modalitate de a face fata acestei situatii este sa ii lasi sa se imbufneze. Atunci cand sunt imbufnati, nu cedeaza in felul lor de a-i recompensa cu atentie. Indiferent cat de mult timp este, ignorandu-i si permitandu-le sa actioneze asa cum doresc, ii va forta sa reduca acest obicei, deoarece acum stiu ca nu vei raspunde la un astfel de comportament.

O regula impotriva imbufnarii

Sa inveti un copil sa nu se imbufneze va dura mult timp, dar daca stabilesti o regula impotriva imbufnarii in spatiul tau personal, ii vei elimina capacitatea de a o folosi impotriva ta. Aceasta este o modalitate foarte buna de a-i opri sa manifeste acest comportament, deoarece, ca rezultat, vor invata ca nu este productiv sa se imbufneze atunci cand nu il vezi si cand nu te pot vedea.

Ingrijirea copilului

Petrecerea unui timp de calitate pentru a-i ingriji si pentru a le creste poate face mult bine. O buna atentie parinteasca poate oferi stabilitate si grija pentru copiii dumneavoastra. Acest lucru ii ajuta, de asemenea, sa ramana fericiti si sa va vorbeasca deschis despre problemele lor intr-un mod sanatos, impiedicandu-i astfel sa se imbufneze.

Indicii vizuale

Indicii vizuale tind sa functioneze cu copiii mai tineri si temperamentali. In aceasta metoda, va trebui sa-i strigi numele, sa-i atragi atentia, sa-i imiti expresia de bosumflare si sa-ti folosesti degetele pentru a o transforma intr-un zambet. Acest lucru ar putea sa ii influenteze sa faca acelasi lucru si, desi s-ar putea sa nu functioneze intotdeauna, poti incerca oricand.

Incurajeaza-l sa foloseasca un jurnal

Daca ti se pare ca copiilor tai le este greu sa comunice prin vorbire, roaga-i sa scrie in jurnalul lor. Tinerea unui jurnal i-ar putea ajuta sa depaseasca orice simt si ar putea chiar sa reduca imbufnarea unui copil.

Incurajeaza modalitatile verbale de exprimare a sentimentelor

Atunci cand observi ca cei mici incep sa se imbufneze, incearca sa-i incurajezi sa-si exprime sentimentele prin cuvinte. Acest lucru ii poate ajuta sa isi descarce emotiile negative in moduri pe care le puteti intelege si ii poate inspira sa urmeze acest lucru mai des. Cu toate acestea, asigura-te ca nu cedezi in fata imbufnarii, chiar daca nu te asculta. Ideea aici este de a-i invata ca comunicarea verbala poate fi cea mai sanatoasa si cea mai eficienta.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil mofturos Sfaturi

Articole recomandate

Citeste si despre