De ce nu este bine sa fortezi copilul sa manance? La ce pericole il expui

/ / Modificat: 2020-05-13
De ce nu este bine sa fortezi copilul sa manance? La ce pericole il expui

Unul dintre lucrurile care ingrijoreaza majoritatea parintilor este sanatatea copiilor lor, dieta avand un rol foarte important. Din acest motiv, parintii incearca sa-si convinga micutii sa manance sanatos, uneori folosind tehnici care nu sunt recomandate.

Un nou studiu a dezvaluit ca parintii ar trebui sa le permita copiilor sa aleaga cantitatea de mancare pe care doresc sa o manance, in loc sa-i forteze sa faca acest lucru. Astfel, ii pot impiedica sa devina obezi si sa dezvolte boli de inima la varsta adulta.

Ce spune studiul

Publicat in "Journal of the American Heart Association," studiul realizat de o echipa de cercetatori de la American Heart Association a ajuns la concluzia ca este bine ca parintii sa-i lase pe cei mici sa aleaga ce cantitate doresc sa manance. Asa ii pot ajuta sa invete obiceiuri mai bune, putand sa previna boli pe termen lung.

Conform cercetarilor, ale caror rezultate au fost publicate si intr-o declaratie pe site-ul Asociatiei, in loc sa-i obligam pe copii sa-si termine toata mancarea din farfurie, ar trebui sa-i motivam sa ia propriile decizii cu privire la mancare, atat timp cat este in cadrul unui mediu axat pe optiuni alimentare sanatoase.

S-a constatat ca acest lucru tine de o mai buna nutritie in copilarie, precum si de comportamente alimentare mai sanatoase de-a lungul vietii. Si aici intervine responsabilitatea pe care o avem ca parinti.

O dieta sanatoasa nu se refera la saturarea copiilor sau la fortarea acestora sa manance, ci la crearea mediului care sa ii ajute sa dezvolte aceste obiceiuri alimentare sanatoase de la o varsta frageda. Prin crearea acelui mediu nutritional sanatos, folosind alimentele recomandate pentru hranirea copilului, va duce la obiceiuri bune, care il vor ajuta pe cel mic in viata de adult, reducand astfel riscul de supraponderabilitate, obezitate si boli cardiovasculare.

Foarte important este ca micutul sa consume alimente sanatoase, dar trebuie sa-l lasam sa-si asculte corpul si sa consume doar ceea ce are nevoie, evitand mancarea in exces sau de proasta calitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Obezitate

Articole recomandate

Citeste si despre