Obezitatea face conceptia dificila indiferent de varsta femeii

/ / Modificat: 2024-03-13
Obezitatea face conceptia dificila indiferent de varsta femeii

 

Un nou studiu confirma faptul ca obezitatea la femei impiedica procesul de reproducere. Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Adelaide (Australia), a fost publicat in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism si confirma importanta implementarii unor obiceiuri sanatoase in randul femeilor, in momentul in care incearca sa ramana insarcinate.

Chiar daca o femeie obeza care doreste sa ramana insarcinata, este tanara si are un ciclu menstrual regulat, dificultatile in obtinerea unei sarcini sunt mai mari decat in cazul in care aceasta are o masa corporala adecvata. Acest lucru este cauzat de faptul ca excesul de grasime produce alterari la nivelul ovarelor care ar putea contribui la incapacitatea ovulelor de a produce un embrion.

Potrivit coordonatorului cercetarii, caracteristicile ovulelor sunt influentate de mediul in care acestea se dezvolta in ovare.

In cazul femeilor care sufera de obezitate, exista niveluri anormal de ridicate de grasime si inflamatie in lichidul care inconjoara ovulele, lucru care poate avea un impact negativ asupra potentialului de dezvoltare a unei sarcini.

Grasimile pot altera metabolismul sensibil al ovulelor, iar acest tip de modificari sunt daunatoare pentru formarea embrionului si pot afecta supravietuirea acestuia.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Obezitate Obezitate fertilitate Obezitate sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre