8 sandvisuri haioase pentru copii

/ / Modificat: 2013-10-25
8 sandvisuri haioase pentru copii

Sandvisurile pentru copii pot deveni oricand adevarate capodopere de arta pe farfuria copilului tau. Cu cat sunt mai haioase si interesante, cu atat copilul este mai interesat sa le manance. Nu iti trebuie decat putina imaginatie pentru a prepara aceste sandvisuri delicioase si aratoase!

sandvis_girafa

Daca prichindelul tau s-a saturat de aceleasi sandvisuri cu 2 felii de paine si o bucata de sunca sau cascaval aruncata intre ele, este timpul sa ii resuscitezi interesul pentru gustul lor prin felul in care arata. Si totul in numai cateva minute!

Sandvis Hello Kitty

sandvis-hello-kitty

Hello Kitty este unul dintre personajele cele mai adorate la ora actuala de copii. Chiar daca se regaseste pe hainutele, rechizitele sau in accesoriile vestimentare ale copilului, iata ca simpatica pisicuta se poate transforma si intr-un sandvis delicios.

Ai nevoie de o forma in forma de pisicuta si de o bucata de castravete pentru a crea mustatile, ochii si nasul. Sunca si rosiile se transforma intr-o fundita savuroasa, iar umplutura sandvisului este la alegere, dupa bunul plac.

Sandvis Omida

 sandvis-omida

Nu credeai ca o omida poate fi delicioasa si haioasa, nu? Iata insa un sandvis simplu in forma acestei larve. Este format din mai multe mini-sandvisuri rotunde, cu branzica sau sunculita, atasate intre ele cu ajutorul scobitorilor. In varful omidei, capul este format dintr-o rosie, pe care se ataseaza ochii si nasul din miez de castravete si coaja de rosie, iar cornitele si picioarele sunt facute din coaja de castravete.

Sandvis Oita

 sandvis-oita

Iata un alt sandvis simpatic si usor de realizat. O oita creata dintr-un sandvis din paine neagra, umplut cu branza sau sunca, piept de pui sau alt ingredient. Decupeaza oaia intr-o forma usor ovala, pe lung, si incepe sa ii formezi chipul nostim. Ataseaza-i blanita pe cap si urechiuse din miez de paine alba. Ochisorii si narile sunt facute din castravete.

Sandvis Pestisor

 sandvis-pestisor

Copilul tau va fi fascinat de un asemenea sandvis colorat in farfuria lui. Desi pare complicat, este simplu de conceput. Fa un sandvis normal, cu umplutura favorita a prichindelului tau, si decupeaza-l apoi in forma corpului unui peste. Incepe sa decorezi suprafata cu fasii de morcovi si coaja de castravete. Formeaza-i ochii din miez de castravete si fa-i aripioarele si coada din acelasi morcov. Monteaza farfuria si cu putina vegetatie, pentru mai mult efect.

Sandvis Porcusor

 sandvis-porcusor

Cand se asteapta mai putin, serveste-i copilului pe farfurie o portie dintr-un porcusor delicios! Cum? Printr-un sandvis generos in forma capului de porc. Fa-l din paine alba, taie-l usor oval si incepe sa il decorezi, pentru a crea chipul animalutului. Fa-i ratul din sunca decupata cu doua gauri. In gaurile formate, care sunt pe post de nari, vor fi introduse bucatele mici din masline negre. Ochisorii sunt din miez de castravete, iar gura din coaja aceleiasi legume. Fa-i doua urechiuse mici din miez de paine si acopera-le cu sunca.

Sandvis Cocos

sandvis-cocos

Sandvisul cocos este foarte haios si atractiv pentru copil. Decupeaza sandvisul in forma ovala si zimteaza partea de jos - "gulerul" capului. Fa-i creasta din trei feliute de rosie, ochii si ciocul din cascaval, decorate cu coaja de castraveti, iar barbia decupeaz-o din rosie.

Racusor (crab)

sandvis_crab

Este o idee de mare efect si ii atrage pe pitici ca un magnet. Pentru realizarea lui ai nevoie de paine pita sau de lipii, de cateva bucati de branza, masline negre, fasole verde si putina imaginatie sau talent. Decupeaza pita sub forma unui rac, la fel ca in imaginea alaturata. Asaza in farfurie bucatile de fasole verde pe post de picioruse ale crabului, monteaza capul, ataseaza clestii si ochii si gura din branza si maslina, iar gustarea pentru prichindel este gata.

Rechin

sandvis_rechin

Crezi ca il sperii pe micut cu un sandvis in forma de rechin fioros? Incearca si vezi ce se intampla! Este un sandvis mai mult de efect decat bogat in elemente nutritive, dar micutul va fi incantat.

Mare parte a lui - corpul si coada - este facuta din miez de paine decupat in forma de peste. Ochii fiorosi sunt realizati din bucatele de castravete. Piesa de rezistenta este data de gura rechinului care trebuie decupata pe lung si adaugate 2 bucati de castravete zimtate pe margini, astfel incat sa para coltii fiorosi ai rechinului.

Il poti implica si pe micutul tau in realizarea acestor sandvisuri dragalase. Este o metoda utila de a-i suscita interesul pentru acest tip de mancare, dar si pentru a-i pune la contributie imaginatia si creativitatea.


Tu ii prepari copilului tau sandvisuri haioase? Ce forme ii plac cel mai mult? Impartaseste-ne opiniile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sandvisuri copii Gustari copii Alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre