5 alimente care ajuta copiii sa adorma mai usor

/ / Modificat: 2022-12-01
5 alimente care ajuta copiii sa adorma mai usor

Asigurarea unui somn bun pentru copii este esentiala pentru imbunatatirea dezvoltarii lor. Din fericire, exista o serie de alimente care pot imbunatati concilierea somnului si pot reduce numarul de intreruperi in timpul noptii. In acest fel, sentimentul de trezire dimineata va fi mult mai bun.

Este important de retinut ca, in primele etape ale vietii, este nevoie de mai mult somn in fiecare zi. Totusi, acest lucru ar trebui sa se intample in timpul noptii, deoarece efectele fiziologice ale odihnei nu sunt aceleasi in timpul zilei. Ceasul biologic joaca un rol decisiv in aceasta privinta.

Alimente care ajuta copiii sa adoarma

Mai jos iti vom arata care sunt cele mai bune alimente care ii ajuta pe copii sa adoarma si sa se asigure ca somnul lor este cu adevarat odihnitor si de inalta calitate.

Banane

Bananele sunt o sursa de doua minerale importante pentru cresterea relaxarii musculare: potasiu si magneziu. Primul are, de asemenea, capacitatea de a modula in jos tensiunea arteriala. Ca si cum acest lucru nu ar fi de ajuns, bananele contin si triptofan. Acesta este un aminoacid cheie pentru secretia de serotonina si sinteza ulterioara a melatoninei, hormonul care regleaza ciclurile de somn si de veghe. Productia optima a acesteia din urma este necesara pentru a facilita relaxarea si a evita intreruperile nocturne.

Nuci si fructe uscate

Nucile contin triptofan, magneziu si o serie de nutrienti esentiali care imbunatatesc functionarea fiziologica si odihna. Cu toate acestea, nu trebuie oferite copiilor mici, deoarece exista riscul de alergie si de sufocare.

Curmale

Dupa cina, se pot consuma curmale pentru a imbunatati calitatea somnului si pentru a facilita concilierea. Curmalele contin vitamina B5 si acid pantotenic. De asemenea, acestea sunt o sursa de fibre, care sporesc satietatea. Pentru multi copii, pofta de mancare poate fi un obstacol in calea adormirii, asa ca acest lucru trebuie evitat.

Lapte

Alaturi de apa, laptele este una dintre cele mai bune bauturi disponibile atat pentru copii, cat si pentru adulti. Nu numai ca ofera nutrienti esentiali necesari pentru o buna dezvoltare si crestere, dar este, de asemenea, capabil sa imbunatateasca calitatea odihnei. Acest lucru se datoreaza faptului ca contine triptofan, un aminoacid care s-a dovedit a juca un rol cheie in relaxare.

Ovaz

Ovazul este, fara indoiala, cea mai buna cereala care trebuie inclusa in alimentatie. Nu este aproape deloc rafinat la nivel industrial, astfel incat proprietatile sale nutritionale raman intacte. Nu acelasi lucru se poate spune despre alte alimente, cum ar fi graul, care sunt supuse unor procese mecanice foarte agresive.

In plus, acest aliment este o sursa de fibre solubile, un compus care imbunatateste sanatatea microbiotei si creste senzatia de satietate. De asemenea, contine melatonina si ajuta la mentinerea stabila a nivelului de zahar din sange, ceea ce imbunatateste capacitatea de a adormi.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatia copilului Somnul copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre