Cum alegi tricicleta pentru copil?

/ / Modificat: 2011-04-19
Cum alegi tricicleta pentru copil?

Tricicleta este una dintre cele mai agreate jucarii de exterior pentru copil. Insa ca in cazul multor jucarii, exista atat de multi producatori  si modele pe piata, ca parintilor le este din ce in ce mai greu sa aleaga.  Nu numai pretul si aspectul conteaza in alegerea tricicletei micutului. Ea trebuie sa fie in primul rand sigura si confortabila.

Specialistii sustin ca exista cateva lucruri esentiale dupa care trebuie sa te ghidezi in alegerea tricicletei copilului:

  • marime;

  • durabilitate;

  • siguranta;

  • stil.

Siguranta

Acesta este primul criteriu dupa care trebuie sa te ghidezi in alegerea oricarei jucarii sau a oricarui produs pentru copil.

Ppoate exista un oarecare paradox intre durabilitate si siguranta. Tricicletele mai durabile sunt cele facute din metal. Si au un centru de gravitate mai inalt. Pentru siguranta micutului este nevoie de un centru de gravitate mai jos pentru a evita ca micutul sa se rastoarne cu ea atunci cand vrea sa faca diverse viraje la stanga sau la dreapta si are o viteza mare.

Din fericire, cei mai multi producatori s-au adaptat acestei nevoi si au realizat numai triciclete cu centru de greutate jos.

Marime

Marimea tricicletei este esentiala nu numai pentru ca asigura confortul copilului, dar contribuie si la mentinerea lui in siguranta.

Cel mai indicat este sa alegi o tricicleta care are scaunul si inaltimea ajustabile. Copiii cresc repede si in acest fel faci si economii substantiale. Totodata, asiguri si confortul copilului pe tricicleta.

Daca alegi o tricicleta care nu poate fi ajustata, atunci orienteaza-te dupa cea potrivita pentru grupa de varsta a micuutlui.

Saua nu trebuie sa fie prea joasa pentru ca acest lucru face ca pedalatul sa fie dificil sau prea inalta pentru ca micutul nu poata ajunge cu picioarele la pedale. De asemenea, sunt mai indicate tricicletele care au saua tip galeata sau cupa, nu cele lunguiete sau ascutite.

Durabilitate

Al doilea aspect important pe care trebuie sa il iei in considerare este rezistenta ei. Pe langa faptul ca te scuteste de cheltuieli suplimentare pe diverse reparatii de-a lungul timpului, ea ofera si mai multa siguranta copilului. Daca este de calitate si rezistenta, atunci riscul accidentelor este extrem de redus, iar copilul se poate plimba in voie.

Stil

Abia dupa ce te asiguri ca tricicleta indeplineste toate conditiile de siguranta si confort ale copilului te poti orienta dupa design, dotari sau coloristica.

Acesta este ultimul criteriu luat in considerare. Este util si practic sa alegi o tricicleta multifunctionala. De exemplu, exista modele care se pot transforma mai apoi in biciclete, cand micutul da semne ca este capabil sa faca fata doar la 2 roti in loc de 3.

Unele dintre ele sunt dotate cu spatiu pentru depozitare jucarii, cu maner pentru a putea fi impinse de parinti atunci cand micutii nu mai vor sa pedaleze etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre