Cadouri pentru copiii de 2 ani

/ / Modificat: 2011-03-28
Cadouri pentru copiii de 2 ani

Un copil de 2 ani este plin de energie si curiozitate, asa ca va trebuie sa gasesti activitati care sa ii capteze atentia.

Pe masura ce devine mai mobil, va fi interesat de jucarii pe care poate sa le impinga, sa le traga dupa el, cum ar fi o rata de jucarie cu picioare mobile sau o mini geanta pentru cumparaturi.

Va fi de asemenea incantat de lucruri care ii provoaca mintea, cum ar fi jocurile tip puzzle sau blocurile pentru constructii. Iata lista noastra de propuneri:

Tricicleta - Primul lui set de roti

 Copilului tau ii va placea sa se plimbe cu tricicleta – grozava pentru construirea simtului sau de independenta. De indata ce va invata sa pedaleze va merge ca vantul.

Alege un model cu o foarte mare stabilitate. Unele au sei reglabile sau alte optiuni cum ar fi un loc pentru bagaje.

Carucior

 Ce micut nu este fermecat de un carucior de culoare rosie sau verde crud? Fiind obosit de la plimbarea prin parc, va fi o placere pentru el sa stea in vagon si sa se bucure de drumul spre casa in timp ce mama stie ca este in siguranta in spate.

Acasa, in curte, poate sa impinga caruciorul sau sa il traga sau pur si simplu sa isi adune jucariile in el.

Provizii pentru arta - Pune-i geniul in miscare

Cum pretuim acele mazgalituri timpurii! Ele ajung pe frigiderul bunicii sau pe peretele din biroul mamei de la serviciu.

Da-i ustensilele de care are nevoie – markere, creioane, acuarele si hartii – si priveste cum incepe sa creeze. Nu uita sa verifici etichetele pentru a te asigura ca nimic nu este toxic sau non-lavabil

Bucatarie de jucarie - Ce servim la cina?

Copiilor le place la varsta asta sa se joace cu fructele, legumele, vasele si spatulele de plastic.


Mancarea de jucarie ii permite sa imite ceea ce fac adultii in bucatarie si ii va pastra interesul viu aproximativ 2 ani, timp in care jocul va deveni din ce in ce mai complex.

Tipuri de cadouri

Jucarii pentru nisip - Pentru distractie pe plaja sau in gradina

Se va distra foarte mult cand va putea sa construiasca diverse castele sau doar sa faca gramezi. Daca vei achizitiona si un camion de jucarie, se va simti foarte bine incarcandu-l cu nisip si descarcandu-l.

Carti - Comori pentru citit

Poti sa faci o carte cadou la orice varsta, dar pentru un copil de 2 ani, ar trebui sa cauti carti cu mai mult de cateva cuvinte pe fiecare pagina si povesti mai complicate decat cele din cartile pe care le ai deja.

Jucarii pentru baie - Cadoul care face pleosc

Este usor sa transformi baia in ceva distractiv. Pe langa ratele de cauciuc, vei gasi jucarii care il vor ajuta sa se curete.

Cauta burete in forma de tigru sau orice alt animalut sau sapun in forma de peste sau urs.

Piese pentru constructie - Unelte pentru viitorul arhitect

Un favorit fenomenal, piesele de constructie sunt perfecte pentru astfel de abilitati ale unui copil de 2 ani care sunt in plina dezvoltare – apucarea, adunarea si alegerea.

Asigura-te ca piesele din setul pe care il alegi sunt indeajuns de mari pentru ca micutul sa nu le poata inghiti.

Va dori sa experimenteze si sa vada cate piese poate sa adune pana cand turnul sau la cadea sau doar sa le aleaga in functie de culori si forme.

Jucarii pentru impins

Poate ca iti amintesc cum carai dupa tine un clopot – jucariile pentru impins sunt indragite de orice copil la aceasta varsta.

Majoritatea jucariilor din acest set au cel putin un clopotel sau un fluier – unele au de asemenea urechi falfaitoare, cozi sagalnice sau picioare mobile.

Jocuri tip puzzle - Facand conexiuni

Copiii de 2 ani sunt incantati de provocarea intelectuala pe care le-o ofera acest tip de jocuri si va invata, pe parcurs, mai multe despre forme si culori.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii Jucarii inteligente copii Jucarii varsta copii

Articole recomandate

Citeste si despre