Stiati cat de importante sunt jucariile de rol/meserii pentru dezvoltarea copilului?

/ / Modificat: 2019-09-20
Stiati cat de importante sunt jucariile de rol/meserii pentru dezvoltarea copilului?

Copiii invata multe lucruri atunci cand isi imagineaza si intra in pielea personajelor lor preferate, fie ele reale sau fictive.

De aceea, datorita numeroaselor beneficii pe care le poate oferi, copiii ar trebui incurajati sa se joace cu jucariile de rol sau cele care reprezinta anumite meserii.

Meserii-Pickaboo

Aceaste jucarii de fapt, ajuta la construirea si dezvoltarea abilitatilor in multe domenii esentiale de dezvoltare.

Iata cateva beneficii ale jucariilor de rol si meserii pentru copilul tau:

Dezvoltare sociala si emotionala

Cand copilul tau se joaca cu jucariile de rol, acesta experimenteaza activ rolurile sociale si emotionale ale vietii. Prin jocul de cooperare, el invata cum sa se transforme, sa impartaseasca responsabilitatea si sa rezolve creativ problemele. Jocul imaginativ are cel mai mare impact asupra dezvoltarii deprinderilor cheie, atat de importante pentru succesul copiilor.

Cu ajutorul jocurilor cu meserii, copiii pot deveni oricine isi doresc. De exemplu, prin aceste seturi de jucarii, ei isi fac o imagine despre cum este sa fii medic, bucatar sau constructor.

De asemenea, un impact major in viata copiilor il are si joaca cu papusile si figurinele; acestea ii incurajeaza sa invete cum sa interactioneze social si sa dezvolte indicii sociale, experimentand contactul vizual, folosind diferite tonuri si emotii. De asemenea, copiii invata sa aiba conversatii, pe care le promoveaza vorbind cu papusile si figurinele, imaginandu-si raspunsurile lor.

Dezvoltarea abilitatilor motorii fine

De ce sunt importante abilitatile motorii fine? Acestea presupun folosirea muschilor de la maini, incheieturi, degete si picioare, incluzand actiuni precum apucarea, tinerea, prinderea sau apasarea.

Abilitatile motorii sunt esentiale pentru desfasurarea activitatilor cotidiene, cum ar fi imbracarea, folosirea tacamurilor, legarea pantofilor, scrisul, etc.

Dezvoltare mintala

Chiar daca este doar o joaca de copii, exista multe situatii de rezolvare a problemelor pe care le intampina copiii in timpul jocului de rol. Procesul de a cauta solutii pentru rezolvarea unor probleme dezvolta abilitatile analitice ale copilului. De asemenea, promoveaza resurse, creativitate, gandire abstracta si rationament logic.

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare

Fie ca se joaca cu parintii, fratii, colegii, papusile sau prietenii imaginari, copiii se vor angaja intotdeauna intr-o conversatie. Un copil incepe sa invete importanta comunicarii, mai ales atunci cand el sau ea imita discutii si actiuni adulte. Cand copiii se prefac ca le citesc povesti papusilor sau isi noteaza listele lor de cumparaturi, pot fi motivati sa inceapa sa invete cum sa citeasca si sa scrie.

Asadar, incurajati-va copilul sa foloseasca si sa se joace cu aceste tipuri de jucarii, in loc sa stea in fata unui ecran la desene animate.

Nu uitati, abilitatile pe care copilul vostru le invata prin aceste jucarii de rol/de meserii, sunt abilitati care conteaza in viata reala.

Va invitam sa descoperiti gama noastra de jucarii de rol si meserii. Fiti partenerul copilului vostru pentru o copilarie fericita si o dezvoltarea armonioasa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii Jucarii bebelus Jucarii copii

Articole recomandate

Citeste si despre