Au aparut jucariile non-binare. Obligatiile comerciantilor

/ / Modificat: 2024-01-07
Au aparut jucariile non-binare. Obligatiile comerciantilor

Din cele mai vechi timpuri, jucariile au fost impartite in jucarii pentru fete si jucarii pentru baieti. Ei bine, rafturile de jucarii din magazine, dedicate special pentru fetite sau pentru baieti, ar putea sa devina istorie.

O noua lege ii obliga pe comercianti sa aiba raioane de jucarii neutre, pentru ambele sexe. Legea a fost adoptata in Califonia unde a provocat o adevarata isterie. Cei care nu o respecta risca amenzi uriase.

Legea privind jucariile neutre a fost gandita in 2021, insa a fost adoptata recent. Potrivit legii, toate magazinele care au minim 500 de angajati au obligatia de a avea o sectiune de jucarii neutre.

Legea nu prevede ca rafturile cu jucarii pentru fete si pentru baieti sa dispara, ci sa se adauge si o zona cu jucarii neutre, pentru orice gen. 

Un reprezentant al Adunarii din California, initiatorul proiectului de lege, a declarat ca a fost inspirat de o fetita de 8 ani care a intrebat de ce trebuie ca un magazin sa hotarasca cum arata un tricou sau o jucarie pentru fete. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii

Articole recomandate

Citeste si despre