7 jucarii pentru copii cu nevoi speciale

/ / Modificat: 2014-04-17
7 jucarii pentru copii cu nevoi speciale

Pe langa terapia de specialitate pe care o faci cu micutul tau bolnav de autism, pe piata exista numeroase jucarii educative care se adreseaza cu precadere copiilor cu nevoi speciale.

Cu ajutorul lor, nu numai ca vei simti ca razbati mai usor in lupta cu boala de care sufera copilul tau, insa ele il vor ajuta pe cel mic sa-si dezvolte deprinderile si capacitatiile psihomotorii mai repede decat te astepti. Prin joc, comoara ta draga retine mult mai usor lucrurile invatate.

Iata 7 jucarii pentru copii cu nevoi speciale!

Set de constructii "LEGO DUPLO"

Piesele mari ale jocului Duplo sunt perfecte pentru copiii cu nevoi speciale care nu au dezvoltate capacitatile motorii. Ei pot astfel sa le tina in maini si sa le uneasca pentru a crea diverse forme cu ajutorul carora sa invete concepte matematice.

Set_de_constructii_LEGO_DUPLO

Magazin: Noriel.ro

Set de inghetata din plastilina

O alta jucarie educativa, acest set din plastilina este perfect pentru copiii cu sindrom Down. Ei pot face diverse forme din plastilina colorata, patratele si cerculete pentru a decora inghetata.

Setul este prevazut cu mai multe pahare si forme pentru o multitudine de modele, de la prajituri, la fructe si legume, inimioare si stelute.set_de_inghetata_din_plastilina

Magazin: Idealbebe.ro

Jucarii muzicale

Toba, chitara, pian, tobe, tamburina, xilofon etc. Cam orice jucarie puternic colorata care face zgomot este stimulentul perfect pentru micutii cu probleme de comunicare verbala.

Lor le este mai usor sa se exprime cu ajutorul sunetelor si al muzicii, astfel ca aceste jucarii sunt recomandate de catre logopezi in special.

jucarie_muzicala

Magazin: Magicashop.ro

Papusile surori Tura - Vura

Papusile Tura-Vura sunt excelente pentru a le imbunatati fetitelor cu probleme capacitatile motrice. Le pot imbraca si dezbraca dupa bunul plac, exersandu-si astfel coordonarea mana-ochi.

papusile_surori_Tura_Vura

Magazin: Noriel.ro

Minge magica

Mingea Magica Vtech are sunetele si melodiile in limba romana si este conceputa pentru copii cu varsta de peste 6 luni. Este o excelenta jucarie pentru copii cu sindrom Down sau autism, care pot invata diverse sunete, de la cantecele la sunete produse de animale, doar apasand butoanele.

Mingea este echipata cu un motor care o face sa se rostogoleasca singura in timp ce reda cantece. Ofera copilului distractie timp indelungat.

Mingea_Magica_Vtech

Magazin: Noriel.ro

Joc de indemanare "Suruburi si piulite"

Acest joc format din suruburi si piulite de dimensiuni mari este o alta jucarie buna pentru copiii cu nevoi speciale. Piesele sunt usor de manevrat si de apucat de catre cei mici, fiind extrem de utile in dezvoltarea abilitatilor de manipulare, cat si in cele ce tin de coordonarea ochi-mana.

Setul contine 72 piese (36 suruburi si 36 piulite) din plastic rezistent, in 3 forme geometrice de baza - cerc, patrat si triunghi.

joc_de_indemanare_Suruburi_si_piulite

Magazin: Expertbebe.ro

Masinuta din plastic fara pedale

Se misca cu ajutorul propriilor picioruse si se deplaseaza unde doreste cu aceasta masinuta. Terapeutii recomanda acest tip de jucarie in cazul micutilor cu intarzieri in dezvoltarea motricitatii. Este potrivita pentru copiii intre 18 luni si 4 ani.

Masinuta_din_plastic_fara_pedale

Magazin: Toyz.ro

Tu ce jucarii folosesti in dezvoltarea copilului tau cu nevoi speciale? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii Autism copii Sindrom down copii Sentimente mamici copii nevoi speciale

Articole recomandate

Citeste si despre