Top 10 scaune auto rear facing

/ / Modificat: 2018-02-02
Top 10 scaune auto rear facing

Atunci cand vine vorba de siguranta copilului tau in timpul calatoriei cu masina, nu trebuie sa faci rabat la calitate. Scaunul auto pentru copii trebuie sa fie omologat si supus testelor de impact. Dar cel mai important lucru este sa il instalezi corect. In caz contrar, poti pune si mai mult in pericol viata celui mic.

Specialistii recomanda instalarea scaunul auto pentru copii cu spatele la directia de mers a masinii, pana cand cel mic va cantari 13 kilograme. Explicatia este una simpla si dovedita de numeroasele teste de siguranta: acest tip de instalare este de 500 de ori mai sigur decat cea cu fata spre directia de mers. Folosit si instalat corect, un scaun auto rear facing poate reduce riscul unei accidentari grave cu pana la 90%.

Iata un top al celor mai bune scaune auto rear facing, in functie de caracteristici si opiniile cumparatorilor:

Scaun auto rear facing Joie Tilt

Acest scaun auto a fost proiectat pentru a creste impreuna cu bebelusul, fiind ideal pentru copiii cu greutatea maxima de 18 kg. Scaunul este realizat din componente de inalta calitate, foarte durabile si rezistente (plastic DuPont). Este prevazut cu centuri de siguranta cu prindere in 5 puncte, dotate cu protectii pentru umeri si patru pozitii diferite de utilizare: pozitia sezut si trei pozitii de inclinare in diferite unghiuri.

Toate modelele de scaunele auto Joie au fost supuse la peste 100 de teste de simulare a accidentelor, la o viteza de peste 50km/h, testele vizand protectia zonei capului, a bustului si a soldurilor.

Scaun de masina rear facing Joie Stages

Un model versatil, cu cadran din otel, ce poate fi utilizat din primele luni de viata ale bebelusului, pana la varsta de 7 ani. Este prevazut cu un sistem unic de reglare simultana, automata, a centurilor de siguranta si a suportului pentru cap.

Materialele din care este confectionat scaunul permit trecerea aerului pentru a evita supra-incalzirea. In plus, scaunul este prevazut cu pernita suplimentara detasabila si lavabila, centuri cu protectii suplimentare si buzunar lateral.

Scaun auto rear facing Joie i-AnchorSafe

Este primul scaun de masina cu baza isofix, care detine certificarea i-Size ECE R129, emisa de guvernul britanic. Modelul asigura protectie maxima pentru zona capului si a gatului, gratie primului test standardizat cu privire la siguranta, in cazul impactului lateral. Modelul i-AnchorSafe este testat totodata conform standardelor in vigoare ECE R44.04. Testarile de siguranta au fost realizate in baza sistemului Q, care presupune instalarea mai multor senzori, amplasati in punctele sensibile (cap, gat, torace, pelvis).

Scaunul se instaleaza ultra-rapid si dispune de 7 pozitii de inclinare, ajustabile din mers. Baza scaunului si piciorul de fixare in podea sunt concepute din mai multe straturi de materiale, care absorb socurile generate in urma impactului.

Scaun auto rear facing BeSafe iZi combi x3

Este modelul castigator la testele "Vi Föräldrar" 2006 si "Auto, motor und sport 2010". Fixarea scaunului se realizeaza prin intermediul centurii de siguranta a masinii in 3 puncte, fiind omologat ECE R44-04 pentru utilizarea cu spatele la sensul de mers pentru grupa 0+/1: 0 - 18 kg.

Scaun de masina rear facing BeSafe iZi plus

Acest model permite copilului sa calatoreasca cu spatele catre sensul de mers o perioada mai indelungata. Scaunul este certificat ECE R44 04 si este conceput pentru copii cu varsta de 6 luni pana la 5 ani, oferind cea mai buna pozitie de somn de pe piata.

Scaun de masina rear facing BeSafe iZi Kid I-size

Modelul iZi Kid X2 i-Size de la BeSafe este castigatorul testului ADAC / Stiftung Warentest 2016, test extins de scaune auto pentru copii - grupa 1-4 ani. A obtinut cel mai bun scor primit vreodata de un scaun auto la parametrul sigurantei, din 66 de modele testate. Este considerat unul dintre cele mai sigure scaune auto de pe piata, fiind aprobat in conformitate atat cu noile reglementari UN r 129 (i-Size), cat si cu criteriile celui mai dur test de impact din lume, testul Plus.

Scaun auto rear facing Cybex Sirona

Prevazut cu sistem Isofix incorporat in baza, acest scaun se roteste la 360 grade, facand posibila utilizarea scaunului cu fata sau cu spatele la directia de mers. Este prevazut cu sistemul in curs de patentare Seat-to-Chassis Connect Technology, sistem care face legatura directa dintre scaunul auto pentru copii si bancheta masinii. In caz de impact, socul este absorbit direct de scaun.

Totodata, multumita sistemul telescopic L.S.P. (Linear Side-Impact Protection System), ajustabil pe lungime, scaunul auto Cybex Sirona are capacitatea sa absoarba forta impactului in caz de coliziune laterala.

Scaun auto rear facing Maxi Cosi 2way Pearl

Scaunul Maxi-Cosi 2wayPearl respecta cel mai nou standard de siguranta I-Size, permitand utilizarea lui cu spatele la directia de mers a masinii pana la varsta de aproximativ 4 ani a copilului (105 cm inaltime).

Sistemul de protectie laterala protejeaza copilul in caz de impact lateral. Modelul este omologat pentru autovehicule conform normelor europene ECE R44/04.

Scaun auto rear facing Britax-Römer Max-Fix

Sigur, orientat spre inapoi si usor de instalat, gratie sistemului Isofix, modelul MAX-FIX de la Britax-Römer poate fi utilizat in deplina siguranta de la nastere pana la greutatea de 18 kg a copilului. Scaunul este de asemenea mai usor decat majoritatea, cantarind 14,2 kg.

Scaun de masina rear facing Britax-Römer Dual Fix

Aceste model este similar cu Max-Fix, fiind dotat suplimentar cu sistemul de rotatie la 360 de grade. Include toate caracteristicile de siguranta pe care le astepti de la firma producatoare, cum ar fi ISOFIX si un ham de siguranta in 5 puncte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scaun auto rear-facing Scaune auto copii Alegere scaun auto Scaun de masina Sofer

Articole recomandate

Citeste si despre