Cum iti protejezi copilul de intepaturile de albina

/ / Modificat: 2023-06-12
Cum iti protejezi copilul de intepaturile de albina

Intepatura de albina te ia de fiecare data prin surprindere, si poate fi extrem de dureroasa si infricosatoare pentru copii. Desigur, o intepatura de albina poate fi tratata cu usurinta cu medicatia pe care o ai la indemana deja, dar daca poti evita intepatura de la inceput, atunci cel mic va putea savura timpul petrecut afara, la joaca, fara a sti ce inseamna teama sau durerea.

Cum feresti copilul de intepaturile de albina

Iata cateva din lucrurile pe care sa le iei in considerare, daca vrei sa iti protejezi copilul de intepaturile de albina:

Evita sa il lasi pe cel mic sa se joace in apropierea tufisurilor

Frunzisul des este locul ideal pentru ca albinele sa isi construieasca stupii. Pentru a evita o intepatura surpriza, ai grija sa tunzi si sa intretii tufisurile, copacii si plantele bogate in frunze pe care le ai in jurul casei, astfel incat sa inlaturi cu usurinta stupii care apar in timpul anului; tine cont de faptul ca atunci cand tunzi un astfel de tufis este posibil sa agiti albinele care deja au un stup acolo.

Incearca sa il descurajezi pe cel mic sa se joace in astfel de zone, atat acasa, cat si in parcuri, pentru ca in afara de albine, pot exista si viespi sau serpi care sa se ascunda in frunzis.

Nu tine recipiente neacoperite

Albinele sunt atrase de rezidurile din alimentele si bauturile dulci. Cutiile de sucuri, indiferent daca sunt pline sau goale si dulciurile, vor atrage imediat albinele catre picnicul vostru la iarba verde, asa ca ai grija sa tii intotdeauna mancarea acoperita atunci cand sunteti in exterior si sa strangi gunoiul in tomberoane.

Evita parfumurile si culorile aprinse

Adevarul este ca albinele adora parfumurile dulci si culorile aprinse; albinele prefera lucrurile colorate in locul celor neutre, asa ca imbraca-l pe cel mic in alb, bej sau khaki atunci cand iese afara sa se joace.

Orice fel de produs de igiena care are un miros dulce, fie ca vorbim de sampon, balsam, sapun, lotiuni sau produse de par, reprezinta un miros atractiv pentru albine, le place in mod deosebit mirosul floral, asa ca evita utilizarea unor astfel de produse atunci cand cel mic iese in aer liber.

Albinele sunt atrase de tot ce este floral, asa ca ar fi o idee buna sa eviti si imprimeurile florale; pentru ca albinele vad in gama ultravioletelor, ele adora culorile aprinse, fosforescente, prin urmare daca hainele copilului ar lumina sub o lumina neagra, atunci cu siguranta albinele vor fi interesate de ele.

Evita pantofii decupati si pantalonii scurti

Desi este tentant pentru cei mici sa alerge in picioarele goale vara, vor fi mai protejati de albine si intepaturile lor dureroase daca vor sta incaltati in pantofi; albinele stau des pe pamant, ceea ce ar inseamna ca cel mic ar putea calca cu usurinta pe una, speriind-o in asa fel incat sa il intepe.

Daca stii ca veti petrece mai mult timp afara, in camp deschis, prin parcuri sau paduri, imbraca-l pe cel mic cu pantaloni lungi si incalta-l adecvat. Acopera-i si capul cu o sapca sau o palarie, pentru ca intepatura de albina pe scalp este foarte dureroasa.

Cum sa tratezi o intepatura de albina

Daca totusi o albina il inteapa pe micut, nu intra in panica imediat! Majoritatea avem o reactie locala la intepatura de albina, care se manifesta prin inrosire, inflamare si durere in jurul intepaturii; durerea va disparea in cateva ore.

Aproximativ 3% din oameni dezvolta alergii la intepatura albinei, asa ca daca copilul tau manifesta semne de ameteala, greata, voma, diaree, probleme de respiratie sau iritatii, mergi de urgenta la camera de garda a unui spital.

Pentru a trata intepatura, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca acul nu a ramas la locul intepaturii; daca vezi un punct negru mic, foloseste o penseta pentru a extrage acul cat mai repede. Curata zona si aplica o crema cu hidrocortizon pentru a reduce inflamatia si senzatia de durere si mancarime, ibuprofenul va ameliora si el inflamatia si durerea asociata intepaturii de albina si cu siguranta il ai la indemana prin casa.

Poti recurge si la remedii naturale cum sunt compresele cu gheata, pasta de bicarbonat de sodiu si apa aplicata pe locul intepaturii sau chiar putin usturoi pisat; putina miere sau frunze de busuioc pisate pot fi si ele folosite ca remedii naturale impotriva intepaturii de albina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Intepatura albine copii Intepatura insecte copii

Articole recomandate

Citeste si despre