Jucarii pentru copii: tot ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara online

/ / Modificat: 2023-01-16
Jucarii pentru copii: tot ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara online

Tipuri de jucarii pentru cei mici

Copiilor le place sa se joace; iar jucariile fac timpul de joaca distractiv si antrenant. Expertii in dezvoltarea copilului spun ca jucariile promoveaza invatarea pozitiva chiar daca distreaza. Prin urmare, jucariile pot fi instrumente de invatare care stimuleaza diferite abilitati ale copilului dumneavoastra. Acestea fiind spuse, a nu alege jucariile potrivite pentru copilul tau este daunatoare. De fapt, atunci cand cumparati, trebuie sa luati in considerare intotdeauna jucariile si jocurile adecvate varstei. De unde stii care jucarie este cea mai buna pentru copilul tau? Ghidul de mai jos arunca mai multa lumina.
Principalele categorii de jucarii disponibile pe piata si pe care le puteti gasi in oferta de jucarii Carrefour:


Vehicule

Jucariile cu tematica auto sunt unele dintre cele mai populare. Copiii se pot juca cu tot felul de vehicule in miniatura, inclusiv autobuze, masini, camioane si multe altele.

Puzzle-uri

Exista puzzle-uri simple si complexe care se potrivesc diferitelor varste. Aceste jucarii sunt cunoscute ca declanseaza creativitatea si stimuleaza gandirea. Cubul Rubik este unul dintre cele mai populare puzzle-uri care a fost creat de un producator de jucarii maghiar. Astazi, puzzle-urile au trecut la un alt nivel.

Papusi

Acestea sunt unele dintre cele mai vechi jucarii. Sunt foarte iubite de fete pentru ca sunt facuti sa semene cu bebelusii in miniatura. Plasticul si panza sunt principalele materiale folosite pentru a crea papusi. Ele nu sunt folosite doar de copii; sunt oameni care le colectioneaza ca suveniruri sau pentru a le decora spatiile. Unii oameni acorda un sens spiritual papusilor.

Seturi de constructii Lego

Acestea sunt piese independente care pot fi unite pentru a forma un model distinct. O gama larga de seturi de jucarii Lego puteti gasi la Carrefour. Aceste modele ar putea fi masini, case si chiar nave spatiale. Aceste jucarii Lego de la Carrefour cu reducere sunt grozave pentru copiii carora le place sa fie provocati. Sunt interactive si starnesc imaginatia. Exista si adulti carora le place sa foloseasca aceste seturi Lego pentru distractie.

Jucarii digitale

Acestea sunt unele dintre cele mai comune jucarii astazi. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt echipate cu tehnologie digitala. Sunt foarte interactive, tinand copiii cu atentia la ele. Ele incorporeaza elemente virtuale in care copiii pot invata si accesa divertisment unic.

Jucarii care promoveaza activitatea fizica

Cele mai traditionale jucarii din aceasta categorie includ mingi, franghii, cercuri, frisbee si multe altele. Aceste jucarii fac posibila activitatea fizica. Tricicletele si bicicletele pentru copii vor promova si ele activitatea, facandu-le elemente grozave pentru joaca.


Jucarii ideale pentru diferite varste


0 pana la 12 luni

Un nou-nascut este pur si simplu fericit ca isi observa noile imprejurimi. Cu toate acestea, cand vor atinge trei luni, vor fi dornici sa atinga diverse elemente. Jucariile la aceasta varsta vor ajunge cel mai probabil in gura. in acest sens, trebuie sa mentii o buna igiena cu jucariile. Le plac jucariile colorate si texturate care par amuzante. in plus, ei adora jucariile care produc sunete variate, cum ar fi scartaitul. Acestea sunt cele mai bune optiuni pentru aceasta grupa de varsta.

- Zraganitoare
- Telefoane mobile pentru patuturi care vin in culori stralucitoare
- Papusi mici sau animale de plus care sunt pufoase
- Bile de stofa care sunt mici
- Oglinzi care nu se sparg
- Panouri de activitate

1 pana la 2 ani

Aceasta este o varsta foarte curioasa. Datorita abilitatilor motorii imbunatatite, copilul tau va dori ceva mai receptiv. Ei pot incepe sa interactioneze cu jucarii precum cele mentionate mai jos:

- Jucarii pentru baie, cum ar fi rate de cauciuc si barci
- Cuburi si cutii
- Jucarii care pot fi impinse sau trase
- Jucarii muzicale, cum ar fi tobe, piane si tamburine
- Vehicule precum autobuze colorate impreuna cu mini figurine de oameni

2 pana la 3 ani

Aceasta este o varsta grozava pentru a introduce altfel de jucarii. Copilul tau va dori ceva pe care sa-l poata explora pe deplin. Le plac telefoanele si gadgeturile care interactioneaza pe deplin. Jucariile care implica tot corpul lor sunt interesante si mai jos este o lista:

- Triciclete si alte jucarii de plimbare
- Telefoane mobile de jucarie si seturi de bucatarie pentru joaca
- Instrumente muzicale stralucitoare
- Papusi mai mari si animale de plus
- Puzzle-uri si jucarii de constructie

4 pana la 5 ani

Aceasta este o varsta relativ matura in care este nevoie de jucarii mai provocatoare. Este un moment ideal pentru a avea jucarii educative care le stimuleaza si mai mult mintea. Cele mai bune optiuni includ:

- Tot felul de mingi de fotbal, baschet
- Biciclete cu roti de antrenament
- Puzzle-uri mai complexe
- Figurine
- Papusi Barbie
- Truse de arta si mestesuguri
- Jucarii electronice si touch-pad-uri
- Costume de imbracat
- Jocuri de masa

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii

Articole recomandate

Citeste si despre