Descopera universul Elcokids, cu jucarii premium pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor

/ / Modificat: 2023-11-08
Descopera universul Elcokids, cu jucarii premium pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor

Elcokids vine in ajutorul parintilor, oferindu-le acestora jucarii premium pentru un univers magic si plin de culoare, care sa ajute la dezvoltarea armonioasa a celor mici intr-un mod atat educativ, cat si distractiv. Elena Stanciu, CEO al Elcokids, te invita sa descoperi povestea ce sta in spatele afacerii dezvoltate cu drag pentru copii!


Universul Elkokids

Cum a pornit povestea Elcokids?

Avand in spate o experienta in domeniul antreprenoriatului de peste 14 ani, am observat lipsa jucariilor premium pe piata din Romania. Din acest motiv, ne-am dorit sa aducem produse calitative, de care sa se bucure cat mai multi copii. Astfel, in 2018 am lansat magazinul online Elcokids – un inceput destul de timid, cu aproape 200 de produse in portofoliu. La baza au stat papusile premium Llorens, produse in Spania, si tot acestea au fost si primul brand distribuit la nivel national cand, din 2019, am inceput oficial distributia pe piata din Romania. inca din primele luni am simtit potentialul imens asociat acestui business, iar acest lucru ne-a convins si motivat sa continuam pe acest drum. in prezent, dupa 5 ani de activitate, portofoliul nostru cuprinde peste 5.000 de produse si suntem importatori si distribuitori oficiali in Romania pentru brandurile Llorens, Kaloo, Le Toy Van, Janod, Lilliputiens si Rockit.

Universul Elkokids

Cum se deosebesc jucariile premium Elcokids de alte jucarii de pe piata?

Prin intermediul Elcokids, noi aducem pe piata din Romania produse deosebite, de calitate superioara, de la producatori internationali de renume care detin numeroase certificari si premii internationale, acordate pentru aspecte legate design, calitate si siguranta, care corespund celor mai inalte standarde. Brandurile distribuite descriu, desigur, foarte bine si valorile ce stau la baza povestii si evolutiei Elcokids: integritatea, calitatea si profesionalismul in domeniul jucariilor premium. Astfel, jucariile premium transforma jocul intr-o experienta speciala, creativa si educationala, dar si distractiva si, in acelasi timp, sigura, toate acestea contribuind la crearea cadrului perfect pentru o dezvoltare armonioasa a celor mici prin joaca.

De ce este important ca parintii sa investeasca in jucarii premium?

Obiectivul echipei Elcokids este acela de a crea o piata care sa le ofere parintilor posibilitatea de a alege jucaria potrivita pentru copilul lor. Aceasta trebuie sa fie, in primul rand potrivita varstei si nevoilor copilului, sa ofere siguranta in timpul jocului si sa nu se strice de la prima utilizare. Jucariile premium pot fi oferite ulterior fratilor sau verisorilor mai mici, devenind astfel mosteniri intre generatii. Nu in ultimul rand, un produs de calitate este tot timpul apreciat, oferit si recomandat mai departe cu drag, iar clientii nostri ne sustin continuu in demersul nostru de a promova jocul care sa asigure dezvoltarea optima si in siguranta a copilului.

Cum se bifeaza aspectele de siguranta cu jucariile oferite de Elcokids?

Prin alegerea brandurilor in care avem incredere si cu care impartasim aceleasi valori, avem grija ca furnizorii nostri sa fie certificati si recunoscuti pentru siguranta produselor fabricate, pe care noi le oferim mai departe parintilor. Brandurile Llorens, Kaloo, Janod, Le Toy Van, Lilliputiens si Rockit se mandresc cu jucarii recunoscute la nivel global pentru aspecte legate de siguranta, design si calitate. Marea majoritate a jucariilor premium sunt lucrate manual si fabricare din lemn sau tesaturi organice si pictate/colorate cu vopsea pe baza de apa.


Universul Elkokids

Ce aspecte fac ca jucariile premium oferite de Elcokids sa fie ecologice?

Marea majoritate a jucariilor premium distribuite de Elcokids sunt fabricate din lemn sau tesaturi si pictate cu vopsea pe baza de apa si materiale organice, 90% dintre acestea fiind lucrate manual. Papusile Llorens, de exemplu, sunt realizate in intregime la Onil, Alicante (Spania) si lucrate 100% manual, iar tesaturile utilizate pentru acestea sunt realizate de branduri de imbracaminte cu renume, speciale pentru copii. De asemenea, utilizarea plasticului in fabricarea jucariilor premium este redusa la minimum.

Iar in ceea ce priveste dezvoltarea gandirii si a simturilor – de la ce varsta trebuie sa inceapa parintii sa acorde atentie acestui aspect?

inca de la nastere! Desi alegerea unei jucarii poate parea un lucru banal pentru multi parinti, studiile arata ca oferind celor mici jucaria potrivita pentru varsta lor, le asiguram climatul perfect pentru crestere si invatare, acestea jucand un rol esential in etapele de crestere. Jocul este unul dintre cele mai importante resurse educationale, iar rolul acestei activitati este de a sustine dezvoltarea copilului atat in plan cognitiv, cat si social, fizic si emotional.

De exemplu, in primele luni de viata, activitati precum impinsul, trasul sau apucatul sunt jocuri care sustin dezvoltarea motrica, acestea manifestandu-se ca reactii care vin in mod natural, fiind „declansate” de curiozitatea bebelusilor. Iar in privinta jucariilor din material textil, diferitele texturi ale materialelor contribuie la dezvoltarea limbajului, promovand crearea conexiunilor neuronale in creier, necesare pentru a sustine debutul vorbirii.

Care sunt aspectele cheie de care trebuie sa tina cont parintii cand aleg o jucarie pentru copilul lor?

Parintii trebuie sa porneasca de la urmatoarea idee: jocul nu trebuie sa se bazeze doar pe miscare si exercitii, ci si pe activitati care sa stimuleze imaginatia si creativitatea. Daca sunt alese corect si folosite ulterior in mod adecvat, jucariile pot fi instrumente excelente care sa ii ajute pe copii sa invete si sa se dezvolte. De exemplu, jucariile educationale pentru copiii mici si prescolari trebuie sa le permita acestora sa „preia controlul” in activitatea de joaca intr-un mod independent. Acestea nu trebuie sa „faca” ele ceva in mod clar, de la sine, ci sa le ofere copiilor libertatea de a se juca cat mai creativ, in vederea dezvoltarii gandirii si imaginatiei.

Universul Elcokids este plin de culori – ce trebuie sa stie parintii despre rolul culorilor in dezvoltarea celor mici?

Este important sa intelegem faptul ca dezvoltarea copiilor este influentata de mai multi factori, printre care si culorile, care pot fi utilizate in mod eficient, dar si distractiv, in cadrul activitatilor educative si creative. Pe scurt, culorile au un rol semnificativ in dezvoltarea copiilor mici in mai multe moduri:

- dezvoltare cognitiva: copiii invata sa recunoasca si sa numeasca culorile, dezvoltand abilitatile de perceptie vizuala si de asociere; invatarea culorilor ajuta la ordonarea si clasificarea obiectelor si informatiilor; culorile stimuleaza creativitatea si abilitatile artistice ale copiilor;

- dezvoltare emotionala: culorile pot influenta starea de spirit a copiilor, avand efecte asupra emotiilor lor, iar copiii invata sa asocieze culorile cu diverse emotii;

- dezvoltare sociala: culorile sunt folosite pentru a comunica si a transmite mesaje in societate, iar invatarea culorilor contribuie la constiinta sociala a copiilor si la identificarea grupurilor si apartenenta lor.

In incheiere, ne puteti spune unde vedeti Elcokids peste 5 ani?

Viitorul este tot mai incert si plin de provocari. Daca acum ceva vreme vorbeam de COVID, izolare, munca de acasa, in prezent suntem ingrijorati de razboaie si crize economice. Cum vor afecta toate aceste evenimente Elcokids? Nu avem de unde sti, dar cu siguranta bucuria jocului, zambetele micutilor si inocenta dezvoltarii prin joaca vor razbate orice obstacole. Ne dorim sa oferim in continuare experiente de joaca sigure, pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa a copiilor, si speram ca, in urmatorii ani, jucariile noastre sa se regaseaca in toate magazinele fizice si online de jucarii premium din Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii Jucarii beneficii Dezvoltarea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre