Cum sa-i alegi o pijama buna copilului tau

/ / Modificat: 2018-11-22
Cum sa-i alegi o pijama buna copilului tau

Un factor important in somnul copilului tau este pijamaua. Si cum frigul s-a instalat, este un moment bun sa te gandesti cum imbraci copilul, si nu numai afara, ci in special cand doarme.

Pijamaua este un articol in care micutul sta imbracat o mare parte din zi, tinand cont, in special, de faptul ca un nou-nascut doarme de la 16 la 17 ore pe zi, si la varsta de un an, el va mai dormi intre 13 si 14 ore pe zi.

Cum trebuie sa fie pijamalele copilului?

Alegerea pijamalelor nu este ceva banal. Dimpotriva. Vrei sa stii care sunt criteriile pe care trebuie sa le respecti atunci cand alegi hainele in care va dormi copilul?

Iata cateva sfaturi:

  • Pijamalele pentru copii trebuie sa fie calduroase, dar nu sa transpire in ele. Daca infofolesti micutul in exces, cel mai probabil se va trezi mult mai des, astfel incat, pe langa faptul ca nu te lasa sa te odihnesti, risca sa raceasca.
  • Este esential ca pijamalele sa le permita libertate de miscare si, desigur, capsele sau nasturii sa fie usor de inchis si deschis. Asa il poti imbraca mult mai repede. Odata cu sosirea frigului este important ca bebelusii sa fie imbracati adecvat.
  • Sunt recomandate pijamalele care sa aiba partea de sus (bluza) sau pantalonii intre picioare, prinsi cu capse, pentru a-ti permite sa schimbi scutecul fara sa fie nevoie sa dezbraci copilul, lucru important in timpul iernii.
  • Pijamalele care protejeaza laba piciorului sunt foarte confortabile si nu mai este nevoie de sosete. Este bine cunoscuta dorinta pe care o au cei mici pentru a scoate pantofii, sosetele, papucii sau orice altceva au in picioare.
  • Tesaturile trebuie sa fie moi, usoare, prin care pielea sa poata respira. Bumbacul este cel care trateaza cel mai bine pielea celor mici. O alta optiune buna pentru a face fata zilelor reci de iarna sunt pijamalele flausate.

In afara de alegerea unei pijamale confortabile, pentru ca bebelusii sa doarma linistiti toata noaptea, este necesar sa urmeze si un program, care sa-l ajute sa distinga ziua si noaptea si sa stabilesti niste obiceiuri inainte de a dormi, cum ar fi baita sau cantatul unei melodii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn copii Rutina somn Pijamale copii

Articole recomandate

Citeste si despre