Copiii fericiti au nevoie doar de timp si iubire

/ / Modificat: 2018-10-22
Copiii fericiti au nevoie doar de timp si iubire

Intr-o perioada in care gadgeturile par a dicta comunicarea, in care telefoanele mobile, care mai de care mai sofisticate sau tabletele au ajuns sa-i subjuge pe cei mici, rolul parintilor devine vital. Acestia sunt singurii care pot influenta in bine cresterea si dezvoltarea personala a propriilor copii.

Iar micutii vor realiza cu adevarat ce inseamna fericirea abia dupa ce vor petrece cat mai mult timp in familie.

Cu precadere la varstele mici, copiii inteleg ca sunt iubiti atunci cand sunt dezmierdati si imbratisati. Exista totusi momente in care suntem foarte ocupati si copilul vine sa ne imbratiseze: este foarte important sa nu-l respingem. O sarutare si o strangere la piept nu ne rapesc mai mult de un minut din activitate.

Dragostea implica si sa-l ascultam pe copil, fiind importanta pentru a afla nevoile lui, dorintele sale, gandurile si sentimentele lui. Toate acestea vor duce la realizarea unei bune comunicari intre parinti si copil.

Nu doar jucariile ii fac pe copii cu adevarat fericiti

Alergam sa le oferim copiilor nostri tot ce este mai bun. Vrem sa aiba o educatie aleasa, sa fie cei mai buni la scoala, sa ia numai note de 10 si ii rasplatim de cele mai multe ori cu jucaria preferata, pe care au vazut-o la televizor, cu bani sau cu tot felul de alte recompense.

Facem aceste gesturi pentru ca multi dintre noi, parintii, poate nu ne-am putut bucura de atatea lucruri si jucarii in copilaria noastra. Dar noi uitam totusi ca am avut parte de cel mai de pret sentiment: timpul parintilor. Copiii nu au nevoie de jucarii, de haine cat mai moderne, de case, de masini sofisticate.

Cum il faci pe copil sa se simta motivat si acceptat

Din dorinta de a le oferi cat mai mult copiilor, noi parintii, ajungem sa ne epuizam. Lucram ore peste program, ne luam joburi suplimentare, doar pentru ca ei sa aiba totul pe tava.

Numai ca un copil are nevoie de mult mai putin: de parintii lui.

Un copil se simte cu adevarat iubit atunci cand parintele sau ii pune pe primul loc, cand ii acorda atentie nevoilor sale si cand se implica total in viata lui. Activitatile extracurriculare au un rol esential in relatia parinte-copil.

Insa, un rol extrem de important il au si activitatile de relaxare, care se fac tot impreuna. Asa el se va simti motivat si acceptat si va fi mai receptiv la ceea ce ii cere parintele, la regulile sau interdictiile acestuia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Iubire copii parinti Iubire parinte Emotii copii

Articole recomandate

Citeste si despre