Invata copilul cum sa se poarte la o petrecere

/ / Modificat: 2014-06-03
Invata copilul cum sa se poarte la o petrecere

Cei mai multi copiii sunt incantati de ideea unei petreceri, insa micutul tau are nevoie de cateva sfaturi parintesti inainte de a prelua rolul de invitat sau gazda a unei petreceri. Asigura-te ca micutul tau este familiarizat cu eticheta recomandata pentru o petrecere ca sa eviti situatiile jenante pentru el, dar si pentru tine.

Daca micutul tau este invitat la o petrecere

Primul lucru pe care copilul tau trebuie sa-l stie este ca este recomandat sa confirme telefonic sau fata in fata prezenta la petrecerea la care a fost invitat.

Prima petrecere a micutului este un moment bun pentru a-i explica de ce punctualitatea este o parte importanta a manierelor de care trebuie sa dea dovada la o petrecere.

Atunci cand devin foarte entuziasmati si agitati, multi copii uita de bunele maniere. Aminteste-i micutului tau de importanta lui "Te rog" si a lui "Multumesc", deoarece va interactiona si cu parintii gazdei si este important sa lase o impresie buna.

Foto: 1001eda.com

Incurajeaza-ti copilul sa participe la activitatile pregatite pentru petrecere. Explica-i ca politetea il obliga sa interactioneze cu gazda si cu ceilalti invitati. Chiar daca nu sunt activitatile lui preferate, retragerea intr-un colt il lipseste de o ocazie importanta de a socializa cu alti copii de varsta lui si de a incepe prietenii noi.

Tactul nu este o calitate de care dovada multi copii. Aminteste-i inainte de petrecere ca nu este cazul sa ofere parerea sa sincera cu privire la activitatile pregatite sau la mancarea servita la petrecere. Poate pastra comentariilor negative pentru acasa, daca sunt absolut necesare.

Daca micutul tau este gazda petrecerii

Atunci cand are rolul de gazda, un lucru foarte important este discretia. Dupa ce trimite sau transmite invitatiile, adu-i aminte micutului tau sa nu discute despre petrecere cu copiii pe care nu i-a invitat.

Asigura-te ca micutul stie ca este nevoie sa-i salute pe invitati la sosire si la plecare, sa accepte cadouri cu un zambet si un "Multumesc frumos" si sa se asigure ca invitatii sai se simt bine.

Daca uita de maniere, nu-l certa niciodata in fata invitatilor. Ia-l discret departe de agitatie si adu-i aminte de indatoririle unei gazde bune.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Petrecere Bune maniere copii Invatare bune maniere copii Invatare multumesc la copii Petreceri copii Socializare copii

Articole recomandate

Citeste si despre