Idei pentru petrecerea de taiere a motului

/ / Modificat: 2017-11-10
Idei pentru petrecerea de taiere a motului

Prichindelul tau se apropie de varsta de 1 an, moment care coincide cu unul dintre cele mai asteptate evenimente de catre parinti: cel al petrecerii taierii motului.

Taierea motului se organizeaza atunci cand copilul implineste varsta de 1 an si este unul dintre cele mai emotionante momente pentru parinti. Cum aceasta petrecere trebuie sa fie unica, parintii aleg si o tematica, astfel incat invitatii sa aiba parte de momente unice, de neuitat.

Tematici pentru petrecerea de taiere a motului

Iata cateva idei pe care le poti pune in practica, astfel incat sa ai parte de cea mai reusita petrecere de taiere a motului:

Tematica pentru fetite

Petrecerea pentru fetita ta poate sa aiba o tematica precum Minnie, ceea ce inseamna ca poti sa decorezi cu baloane rosii si albe, in forma de Minnie, sa comanzi un tort inspirat de acest personaj. Poti cumpara bentite Minnie Mouse pe care sa le poarte invitatele de la petrecere, iar pentru domni, cate un papion rosu cu buline albe.

Alte idei pe care poti sa le pui in practica sunt petrecerile cu tematica papusa Barbie, Cenusareasa, Mica Sirena. De asemenea, trebuie sa te gandesti la decoratiuni, feluri de mancare, marturii care sa aiba legatura cu unul dintre aceste personaje, daca alegi o astfel de tematica.

Tematica pentru baieti

Daca ai un baietel, atunci petrecerea poate sa aiba o tematica precum Superman sau Minions. Asta inseamna ca iti poti imbraca bebelusul cu un costum tematic, poti alege decoratiuni, baloane, farfurii pentru mancare care sa aminteasca de tema petrecerii.

Daca alegi sa prepari tu dulciurile pentru marea petrecere, atunci poti face mici prajiturele haioase, in forma de Minions.

Tematici care pot fi si pentru fetite si pentru baieti

- tematica "zambareata": poti sa organizezi o petrecere a veseliei, ceea ce inseamna ca le poti imparti invitatilor coifuri haioase, marturiile pot fi citate haioase sau poze amuzante cu bebelusul tau, hainele voastre si ale copilului pot fi iesite din tipar;

- tematica avioanelor: poti alege ca obiecte de decor avioane din hartie, avioane cu care sa decorezi incaperea unde va avea loc petrecerea. De asemenea, le poti cere invitatilor sa vina imbracati in haine care sa aminteasca de domeniul aviatiei. Nu uita nici de invitatiile la petrecere, care pot arata ca un bilet de avion;

- tematica din desene animate si filme: Tom si Jerry, 101 Dalmatieni, Cartea Junglei, Toy Story: sunt tematici pe care le poti alege pentru petrecerea de taiat motul a prichindelului tau. O astfel de petrecere va ramane in memoria tuturor invitatilor, mai ales daca alegeti sa va si costumati, distractia o sa fie la cote maxime.

Nu conteaza ca atat voi, parintii, cat si cei mai multi dintre invitati sunteti la varsta maturitatii, este intodeauna magic sa va reintoarceti la copilarie.

Atat in cazul petrecerilor pentru fete, cat si in cazul celor pentru baieti, poti sa confectionezi un banner cu un mesaj haios, pe care sa il pui la intrare. Cat despre invitatiile la eveniment, le poti scrie ca si cum ar fi din partea copilului. Daca le scrii de mana si daca sunt si personalizate, in functie de fiecare invitat in parte, vor fi cu totul si cu totul speciale.

Cum unii dintre invitati vor veni si cu copiii, gandeste-te si la acest aspect, este bine sa ai pregatite cateva jucarii, carti, puzzle-uri sau alte obiecte cu care copiii isi vor umple timpul, mai ales ca micutii se plictisesc destul de repede.

Momentul care prezice viitorul copilului

De la o astfel de petrecere nu poate sa lipseasca momentul in care copilul va alege cateva obiecte de pe celebra tavita, despre care traditia spune ca vor prezice cate ceva legat de viitorul prichindelului tau. Pe o tavita se pun obiecte precum foarfece, bijuterii, bani, pix, caiet, parfum etc, iar bebelusul trebuie sa aleaga trei dintre ele.

Traditia din popor spune ca daca piticul tau alege banii, va fi bogat. Verigheta este semn ca micutul va fi dedicat familiei, in timp ce parfumul spune despre el ca va deveni o persoana ingrijita, dichisita.

Insa cum totul nu este decat o traditie, nu poti decat sa iei totul ca pe o distractie, sa faci multe poze, fotografii pe care piciul tau le va vedea cand va creste mare.

Ce loc sa alegi pentru petrecere

In ceea ce priveste locul unde va avea loc petrecerea, poate sa fie la voi acasa, daca aveti destul spatiu pentru rudele, prietenii si cunostintele pe care le veti chema la eveniment, dar poate sa fie si la un restaurant, in cazul in care numarul invitatilor este mai mare.

Daca petrecerea are loc vara, poti alege o terasa unde cei mici se pot distra in voie, dar puteti merge si la o pensiune la munte, daca bugetul va permite acest lucru. La orice petrecere este foarte important sa aveti un buget stabilit si in care sa va incadrati.

De asemenea, evenimentul poate sa aiba loc si la o cafenea sau la un bistro, un loc unde sa poti sa decorezi dupa cum iti pofteste inima. Pentru o petrecere de taiat motul sunt potrivite decoratiunile vesele, pline de culoare, care sa creeze o atmosfera calda, placuta. Decoratiunile handmade sunt o idee minunata pentru o astfel de petrecere, mai ales ca nu sunt deloc unele serioase, ci sunt pline de multa voie buna.

O idee pe care o poti pune in practica, in cazul in care o astfel de petrecee are loc la restaurant, este sa confectionezi chiar tu cardurile pentru mese, unde vei pune numele invitatilor. Acestea se pot face fie pe coala de hartie, fie pe cartoane si trebuie sa iti lasi imaginatia sa zboare si sa folosesti multe creioane colorate.

Iar oricare ar fi tematica aleasa, un tort trebuie sa fie nelipsit de la un asemenea eveniment, pentru a-i indulci pe cei prezenti. Bineinteles, este ideal ca si tortul sa fie in ton cu evenimentul. Ce ar fi, de exemplu, sa optezi pentru un tort pe care sa il decorezi cu obiecte care sa le imite pe cele din care copilasul tau le-a avut de ales la petrecere? Va fi un tort original, de neuitat!

Foto: Unsplash

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Taierea motului Botez copii Obiecte tavita taiere mot

Articole recomandate

Citeste si despre