• Adauga-ti afacerea

    Buna, Copilul.ro ii ajuta pe parinti sa-ti descopere afacerea.

    Incepe astazi sa folosesti serviciul nostru de promovare!

    Afla cum!
63 opinii
Varsta copil:
bebelusi
; prescolari; scolari
Afectiuni:
neurologice
; postraumatice

Centrul de Recuperare pentru copii Dr Nicolae Robanescu

Centrul National Medical de Recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii "Dr. Nicolae Robanescu" este prima sectie de recuperare functionala a copiilor cu deficiente fizice si neuro-psiho-motorii din Romania.

Misiunea Centrului este de a oferi ingrijiri de sanatate personalizate, care sa rezolve patologia copiilor cu deficiente...

Centrul National Medical de Recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii "Dr. Nicolae Robanescu" este prima sectie de recuperare functionala a copiilor cu deficiente fizice si neuro-psiho-motorii din Romania.

Misiunea Centrului este de a oferi ingrijiri de sanatate personalizate, care sa rezolve patologia copiilor cu deficiente neuro si locomotorii în cel mai bun si eficient mod posibil si totodata de a promova dezvoltarea cercetarii stiintifice de profil în domeniul recuperarii copilului, avand la baza o bogata traditie recunoscuta national si un personal de inalta tinuta.

centrul dispune de toate posibilitatile terapeutice la un loc:
- kinetoterapie;
- electroterapie;
- ergoterapie;
- psihologie-comunicare(gradinita)-socializare

- paralizii cerebrale cu expresie diversa de infirmitate motorie cerebrala: hemi-, para-, tetrapareza;
- malformatii congenitale: picior stramb, displazii de sold;
- sechele dupa traumatisme cranio – cerebrale (TCC) casnice, rutiere etc;
- neuropatii senzitivo–motorii;
- paralizii periferice: paralizii de plex brahial, radiculopatii, sectiuni traumatice;
- neuropatii metabolice, de inclavare;
- boli neuromusculare: artrogripoza, distrofii musculare progresive, amiotrofii spinale tip I, II, III

pentru Dr. Padure:
021.460.42.60 / int. 304;
021.460.02.32 / int. 14;
0788.413.310;

pentru Dr. Mares:
021.460.42.60 / int. 272;
0788.413.172;

pentru Dr. Axente:
021.460.02.32

Dr. Liliana Padure - medic primar recuperare copii, competenta in neurofiziologie si management sanitar; doctor in stiinte medicale;

Dr. Lucia Liana Mares - specializari in balneologie, medicina fizica, recuperare medicala

Opinii utilizatori

Multumesc din inima lui Dumnezeu ca mi-a indrumat pasii in acest loc binecuvantat.!
De Mihaela Stirceanu pe 31 Ianuarie 2018

Uneori cursul vietii se schimba cu 360*... multi, cei mai multi refuzam sa credem asta, insa este poate maievident ca orice. Totdeauna am considerat ca si mie mi se poate intampla, cine sunt eu sa merit atatea lucruri bune.?.... Si iata, intr-o zi in care nu mai doream nimic, decat sanatate, fetita cea mica care nu implinise inca 5 anisori... are un accident vascular cerebral! Ce a urmat de atunci? Ore, zile si nopti de agonie, speranta, cadere, ridicare, durere, bucurie-toate amestecandu-se datorita Mainii minunate a Domnului care in pragul momentelor de disperare imi arata cate ceva care sa ma duca mai departe. Asa, intr_o noapte, intr_o rezerva de spital, langa ingerasul meu care dormea, suferind, am avut o revelatie... am descoperit povestea Doctoritei Luminita Padure despre care auzisem in copilarie si nu am vazut alta alternativa decat aceea de a ajunge la ingerul acesta de om... si am ajuns,!
Cum este acolo, acolo unde dansa "pastoreste"? Exact asa :personalul zambeste, are mereu o vorba buna, te incurajeaza, te sfatuieste.. si asta tot timpul. Este atata suferinta acolo si totusi nimeni nu este nefericit. Copiii se simt minunat, se simt copii si sunt mai mult decat respectati. Sunt tratati, sfatuiti, hraniti... intr_un mod total diferit decat in spitalele de stat.
Am citit mai jos siimpresii urate,desi nu sunt genul care face asta. Parinti, ceea ce va pot spune este ca nu suntem suficient de capabili sa intelegem si sa acceptam realitatea, iar prin asta refuzam sa ne ajutam copiii,! Sa-i multumim lui Dumnezeu ca ne_a indrumat pasii aici, sa-i multumim pentru OMUL Luminita Padure, un om cum putini gasesti astazi in tara asta,! Sa ne ajute, sa ne lumineze si sa ne dea intelepciunea de a face ce trebuie, fara ura, ranchiuna si minciuna! Este mare pacat, ca din incapacitatea de a accepta realitatea in care ne gasim, sa aruncam noroi in oamenii care chiar ne pot ajuta!
Centrul RObanescu, sunteti minunati, sunteti oameni alesi! Fiti binecuvantati!

Multumita
De Irini pe 31 Ianuarie 2018

Vreau sa va spun ca dna dr Padure ne-a pus la dispozitie masina centrului pentru o consultatie la un alt spital la care eram programati mai demult si care a coincis cu internarea la Robanescu. NU i-am dat niciodata bani dnei doctor, nici nu ne cunoastea, eram la prima internare si am fost consultati de alt doctor. Am vazut-o si eu fiind mai aspra cu unele mamici fara un motiv intemeiat, dar eu zic ca merita multe aprecieri pentru ce a facut in acest centru, pentru modernizarea lui, aparatura, conditii. Kinetoterapeutii sunt foarte buni. Eu am fost foarte multumita, singurul inconvenient e ca stau mai multi copii in camera si cei sensibili iau foarte usor viroze sau microbi de la ceilalti. Noua ne-au facut si analize cand a fost cazul.

Cel mai bun centru de recuperare !!!
De Sandru cristina pe 05 Ianuarie 2018

Sunt foarte mulțumită de acest centru , oamenii care lucrează acolo sunt într-adevăr foarte profesioniști . Recomand cu drag acest centru !!!

Continuare
De Hadasa81 pe 15 Ianuarie 2017

Am uitat sa mentionez nu mi s-a cerut si nu am dat spaga in acest centru. Nimeni nu a purtat vreo discutie macar care sa insinueze asa ceva.
In ceea ce priveste televizorul eu una nu ma uit, din cate am inteles se elibera pe nume telecomanda pentru doritori si o tineau toata perioada sederii lor.
Poti veni cu caruciorul de acasa, exista rampe intre parter si etaj, dar si lift.
Asistentele veneau de doua ori pe zi, dimineata si seara pentru a vedea daca sunt bine copiii si daca au nevoie de cava.
Ni s-au facut si analize cat am fost internati.

Centrul de recuperare Robanescu
De Hadasa81 pe 15 Ianuarie 2017

La controlul de 5 luni pediatra copilului meu ne spune ca este retard locomotor, fapt observat de dansa de la 3 luni. Am inceput kinetoterapia aproape de 6 luni intr-o clinica, apoi in luna septembrie dupa internarea la IOMC ne-a recomandat sa mergem la Robanescu. Intrand pe site-uri si vazand comentariile negvative am refuzat sa-mi duc copilul intr-un astfel de loc. In luna decembrie m-am intalnit cu o mamica ce a facut tratament de la 4 luni copilul, iar la 11 luni deja mergea.
La inceputul lui ianuarie ( copilul are 11 luni jumatate) ne-am internat, ne-a consultat d-na doctor Padure, era intr-o zi de joi cand dansa avea vizita, noi fiind veniti pentru prima data nu am stiut, si-a intrerupt vizita pentru a ne consulta. A fost foarte explicita, draguta, toata stima mea.
Ni s-a dat trimitere catre kinetoterapie, dupa ce ne-am instalat in salon (avem si patut cu zabrele), ne-am luat asternuturile si ne-am programat la doi kinetoterapeuti. (de doua ori pe zi de luni pana vineri)
Am reusit chiar in aceea zi sa facem doua sedinte de kinetoterapie. Mentionez copilul meu si-a tinut capul la varsta de 8 luni jumatate 9 luni fara o saptamana, nu sedea in fund, capul ii ajungea la pucioare, coloana nu ii sustinea trunchiul. ( facand aproape 5 luni kinetoterapie de 2 ori pe saptamana in alte parti).
Pe hartia pe care o primesti sunt incercuite diverse terapii: 1 kinetoterapie 2 ergoterapie etc. Nimeni nu mi-a explicat ca cei doi kinetoterapeuti erau doar pt nr 1, pana sa discut cu cineva am descoperit ca ne era recomandata ergoterapia si noi nu ne programasem. Am pierdut decat o sedinta si jumatate.
Mancarea mi s-a parut buna, fata de alte spitale, cateodata e putina, dar mie mi-a prins bine, trebuie sa ai mancare pt tine si copil pt prima zi de acasa pt orice eventualitate. Apa plata mi-am luat de acasa, dar sunt si magazine in zona.
Scutecele se pun in pungi si se arunca in tomberonul din curte.
Este bine sa vii de acasa cu o cadita sau lighean pt spalat copilul, burete si detergent de vase, tacamuri si farfurii sau caserile pt manare si o cana, pungi pt scutece (daca este cazul), razatoare/blender.
Atat kinetoterapeutii cat si ergoterapeutii sunt foarte bine pregatiti. Am stat doar 10 zile dar se simte o diferenta.
Copilul meu din spital a inceput sa se ridice in fund tinandu-se de zabrelele patului.
Recomand acest centru. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom reveni in luna martie.

Ma rog la Dumnezeu pentru sanatatea doamnei doctor Padure
De Serban Marieta pe 14 Decembrie 2016

In urma cu 21 de ani am avut mare incredere in doamna doctor Padure.Am internat la acest centru pe nepoata mea ,atunci in varsta de 1 an si doua luni, a fost internata impreuna cu mama acesteia .Dupa 5 zile nepotica mea a fost transferata in spitalul Budimex ,deoarece a fost nevoie sa o opereze de apendicita.Asa am fost anuntata.Mai tarziu am avut sa aflu ca defapt nepoata mea a facut ocluzie intestinala ,probabil de la gimnastica.Acesta a fost un episod. Au mai uramt doua internari dar fara nici un rezultat .Ca sa nu lungesc povestea ,in anul 2010 am revenit la doamna doctor pentru a cere o aprobare catre casa de asigurari pentru un carut.I-am explicat doamnei doctor ca doresc un carut mai special ,nu un carut tip scaun ,eu doream un carut care se poate face si pat ,deoarece nepoata mea nu sta in sezut ,si acel tip de carut pat am vazut chiar in acest centru.A trebuit sa o aduc la centru pe nepoata mea pentru o noua evaluare.Bun.Doamna doctor a spus ca va avea nevoie si de un corset ,am mers la Casa de asigurari si am venit cu cererea aprobata.In secunda doi ,cand I-am aratat doamnei doctor aprobarea ma trimis la subsol unde am primit un carut scaun ,deci nu erea ceea ce eu ai explicasem doamnei doctor.Am luat acel carut total nemultumita ,am incercat sa-i explica iarasi doamnei doctor ce doream .Atunci doamna doctor a explodat si a tipat la mine ca ia injectat nepoatei mele 15 fiole cu ceva substante pentru relaxarea muschilor ,si au costat 30 de milioane acele fiole ,si eu acum ce vreau sa fac? Sustinea doamna doctor ca a vut nevoie de acele fiole pentru a lua masura pentru corset ,au trecut 5 zile si nu se putea lua masura pentru corset ,deoarece nepoata mea tot incordata sedea. Am mers la subsol la sotul dansei unde I-am returnat carutul scaun si mi-am cerut inapoi aprobarea de la Casa de asigurari in idea sa caut un alt centru unde probabil cautam ceea ce doream .Am luat aprobarea si I\am lasat-o cumnatei mele care erea internata in spital cu fetita.Eu am plecat acasa ,dar nici bine nu am ajuns ca ma sunat cumnata mea si mi-a spus ca doamna doctor Padure a mers la sala de mese unde erea cumnata mea si a inceput sa tipe la ea si sa o faca tiganca imputita, si doreste sa I se dea inapoi aprobarea .Cumnata mea ia spus doamnei doctor ca aprobarea de la casa de asigurari este la mine.Am fost sonata de doamna doctor Padure ,a inceput sa tipa la mine si sa ma faca ca sunt o impostoare si ca ma folosesc de stampila dansei ca sa merg la un alt centru pentru achizitionarea acelui carut mai special .Am mers inapoi la centru de recuperare si am inapoiat aprobarea doamnei doctor intrand iarasi in posesia inutilului carut .In ceea ce priveste acel corset care doamna doctot sustinea ca nepoata mea va putea sta in sezut ,nu sa putut confectiona nici in ziua de azi .Am incercar totusi sa cer o explicatie doamnei doctor ,la care dansa mi-a spus sa fiu foarte atenta ca poate suna la primarie si va cere retragerea indemnizatiei de asistent maternal .Dureros dar asta-i adevarul.Apoi doamna doctor a incasat si banii pentru un corset neconfectionat.

mediu
De Ela pe 06 Octombrie 2016

Merg cu copilul la acest centru de 7 ani (in medie 3-4 internari pe an).
Nu pot spune ca sunt foarte multumita. Pro:
- kinetoterapeutii sunt f.bine pregatiti (Adrian Mogos, Raluca, Iulian)
-este un centru curat
-la logopedie, doamnele sunt f bine pregatite (ex. Claudia)
-medicii analizeaza copilul cu atentie (Mihaela Bejan)
Contra
-programul de kinetoterapie este prea scurt -30 min
-terapeutii sunt prea aglomerati (in special fetele de la logopedie care lucreaza cu cate 2 copii)
-nu se bazeaza si pe terapii alternative ci doar pe cele standard
- in general este insituit un program ce se bazeaza pe intretinere.
(noi am facut kineto cu cineva acasa, zilnic timp de 2 saptamani cate o ora si 30min masaj si rezultatele erau mult mai vizibile decat dupa 2 saptamani la Centru)
Pentru recuperare in cazul hemiparezei spastice ne-au ajutat foarte mult urmatoarele proceduri alternative:
- acupunctura
-inot
-terapia Scenar
-tratamente naturiste recomandate de d-na Tudorita Profir din Suceava (ajuta atat psihic cat si fizic)
-o viata cat mai curata (impartasit copilul saptamanal, mers la sf Maslu, dat cu mir si inchinat in fiecare seara, parintii sa posteasca in masura in care se poate)

Am avut rezultate foarte bune si la Clinica de recuperare din Ucraina dar se ajunge destul de greu (2 zile pe drum dus, 2 zile intors). Rezultatele au fost vizibile (copilul a devenit mai activ, mai vorbaret, a inceput sa mearga pe bicicleta, sa balanseze mana in timpul mersului).
Am mai incercat : hiperbara, Centrul de recuperare Alba Iulia, Centrul de recuperare Busteni- dar am fost doar o data; sigur au ajutat, dar nu vizibil.

In recuperarea copilului, totul depinde de implicarea parintilor si bineanteles de afectiunea acestuia.

Multa sanatate, rabdare si speranta

va multumesc ca existati!!!!
De Hetea oana pe 20 Decembrie 2015

cand am ajuns la acest centru fetita mea nu isi tinea nici macar capul..doamna doctor este un om deosebit!eu una ii multumesc lui Dumnezeu ca exista acest centru!!!este o clinica cu un personal deosebit.le multumesc din suflet pt ca au grije de fetita mea doamnei Mirea un doctor pediatru extraordinar..eu una nu am mai intalnit un om sufletist ca dansa!asistentilor care nu fac diferente intre pacienti!doamnei doctor Axente un om calm si foarte inteligent!!si doamnelor Ileana si Mari chinetoterapeutele Elenei!!sunt extrem de multumita de acest centru..specialisti in adevaratul sens al cuvantului!!va multumesc din suflet!!!!!!!! va iubim doamna doctor Liliana Padure!!!!

Exista și oameni buni
De Relu pe 03 Decembrie 2015

Este un centru de recuperare ok, cu specialisti în adevăratul sens al cuvântului și mai ales, foarte dedicati profesiei. Ne-au ajutat și pentru asta le mulțumim din suflet.

Comentarii răutăcioase și neadevărate
De Victor pe 03 Decembrie 2015

Nu este deloc adevărat ce au scris userii anteriori. Din contra, eu am fost extrem de mulțumit de ce am găsit în acest centru de recuperare.

Contact Centrul de Recuperare pentru copii Dr Nicolae Robanescu

Adresa

Dumitru Minca, 40 , Bucuresti, Sectorul 4

Reper in pavilionul spitalului M. S. Curie
Site www.recuperarecopii.ro
X

Toti utilizatorii site-ului copilul.ro (Site-ul), indiferent ca sunt inregistrati sau nu in baza de date a site-ului, se obliga sa respecte urmatoarele reguli in legatura cu publicarea de comentarii in orice regiune a Site-ului:

  • Utilizatorii site-ului au obligatia de a relata doar fapte pe care le-au cunoscut in mod direct si isi asuma intreaga raspundere pentru opiniile exprimate si informatiile furnizate.
  • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care nu are legatura cu tematica Site-ului / paginii in care a fost publicat.
  • Este strict interzisa publicarea de comentarii defaimatoare, calomnioase sau care ar putea aduce atingere onoarei si / sau reputatiei unei persoane.
  • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care contine materiale care au un limbaj obscen sau vulgar, contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, mesaje rasiste, soviniste ori care ar putea discrimina orice persoane in orice mod, sau care ar incalca orice alte drepturi si libertati ale omului potrivit legislatiei in vigoare sau bunele moravuri.
  • Utilizatorii au obligatia de a nu face sub nicio forma publicitate pentru alte site-uri, servicii sau bunuri in comentariul publicat pe Site.

Utilizatorii inteleg si accepta ca in cazul incalcarii in orice mod si in orice masura a oricareia dintre regulile de mai sus, administratorul Site-ului va putea opta in mod discretionar pentru suspendarea totala sau partiala a accesului utilizatorului la orice serviciu al Site-ului, ori pentru nepublicarea oricaruri continut (sau anunt, integral sau partial) expediat de utilizator in vederea publicarii ori pentru eliminarea sau modificarea in orice mod a unui asemenea continut, pentru interzicerea definitiva a accesului la una sau mai multe dintre facilitatile oferite de Site, sau pentru desfiiintarea contului utilizatorului pe Site, fara niciun fel de atentionari sau notificari prealabile si fara a fi necesare orice alte formalitati in acest sens.

Utilizatorul este responsabil pentru intreaga sa activitate in legatura cu publicarea de comentarii in Site. Utilizatorul se obliga sa apere administratorul Site-ului impotriva oricaror cereri, pretentii sau reclamatii de orice natura formulate de un tert in legatura cu aceste comentarii si cu eventualele drepturi incalcate prin publicarea acestora si sa despagubeasca administratorul Site-ului fata de orice cheltuieli si costuri angajate in legatura cu cele de mai sus.