Ce trebuie sa faci pentru ca bebelusul sa nu se mai trezeasca des noaptea

/ / Modificat: 2022-08-14
Ce trebuie sa faci pentru ca bebelusul sa nu se mai trezeasca des noaptea

Bebelusii au un tipar de somn care foarte des ii trezeste la ore neregulate pe parcursul noptii. In calitate de mama, acest model de somn inconsecvent s-ar putea sa va faca si pe dumneavoastra sa pierdeti mult somn.

A face ca bebelusii sa doarma toata noaptea este una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta mamele si de aceea am enumerat mai jos cateva sfaturi pe care le puteti urma pentru a va ajuta copilul sa doarma confortabil toata noaptea.

Ce il tine treaz pe bebelusul tau treaz noaptea?

Noptile nedormite ale bebelusului tau se pot datora unor numeroase motive. Unele dintre motivele comune pentru care bebelusul tau se trezeste noaptea sunt:

  • Au nevoie sa fie hraniti.
  • Se confrunta cu un anumit disconfort- de exemplu, un scutec ud sau murdar.
  • Bebelusului ii ies dintii si are nevoie de confort fizic.

Ce sa faci pentru ca bebelusul sa nu se mai trezeasca des noaptea

Iata cateva metode eficiente pentru a preveni ca bebelusul tau sa se trezeasca noaptea!

Stabiliti o rutina la ora de culcare

Niciodata nu este prea devreme pentru a introduce bebelusul intr-o rutina fixa la culcare. Planificati o rutina de culcare simpla si sustenabila - ceva care sa fie usor de urmat in fiecare seara. Stabiliti un tipar de somn si culcati-va copilul la aceeasi ora in fiecare zi.

De asemenea, puteti incerca sa asociati patutul sau dormitorul bebelusului cu somnul, punandu-l la culcare in acelasi loc. Fiti consecventa, deoarece acest lucru il va ajuta pe bebelusu sa se obisnuiasca treptat cu rutina. Incercati sa creati asociatii pozitive de somn si includeti activitati de calmare si linistire.

Optati pentru un scutec foarte absorbant

Este destul de evident ca un scutec umed este egal cu un bebelus agitat si plangacios in miez de noapte. In plus, scutecele care curg pot creste riscul de eruptii cutanate la nivelul pielii delicate a bebelusului.

Pentru a preveni eruptiile cutanate si alte infectii, trebuie sa investesti intr-un scutec care este foarte absorbant si care ofera ore lungi de protectie impotriva scurgerilor.

Ajutati-i sa se lege cu un obiect de siguranta

Puteti incerca, de asemenea, sa asociati un obiect mic - de exemplu, o jucarie moale de dormit sau o patura confortabila cu ora de somn. Acesta il va ajuta pe bebelusul tau sa ramana calm si, de asemenea, sa se simta in siguranta.

In esenta, acest obiect va ajuta la satisfacerea nevoii de dragoste si atentie a bebelusului, chiar si nu sunteti in preajma. In plus, creeaza o asociere pozitiva cu somnul, care il ajuta pe bebelus in trezirile sale partiale.

Odata ce incepeti sa repetati aceasta rutina, bebelusul va incepe sa asocieze aceste activitati cu somnul - creand atmosfera potrivita pentru ora de culcare. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somnul din timpul noptii

Articole recomandate

Citeste si despre