Deshidratarea la copii si sugari. Ce este de facut?

/ / Modificat: 2018-07-16
Deshidratarea la copii si sugari. Ce este de facut?

Vara este ideal sa ii incurajam pe cei mici sa sustina cat mai multe activitati in aer liber si sa consume o varietate de fructe si legume proaspete. Este insa esential ca parintii sa fie mereu constienti de un pericol major ce poate sa afecteze grav starea de sanatate a celor mici, cu precadere in acest sezon.

Deshidratarea apare atunci cand organismul elimina prea multe lichide fara a exista un aport compensator de apa. Corpul pierde minerale precum sodiu, potasiu, zinc si magneziu, care controleaza functiile vitale.

Din cauza deshidratarii, in organism se pot produce o serie intreaga de dereglari. Substantele toxice nu se mai pot elimina prin urina sau transpiratie si, astfel, raman in sange punand in pericol sanatatea celui mic. Cel mai grav afectat de deshidratare este aparatul respirator a carui insuficienta afecteaza alte organe importante: creierul, inima, ficatul sau rinichii.

Cauzele principale care pot duce la deshidratare:

1. Supraincalzirea sau expunerea indelungata la soare si un consum redus de apa.

2. Deshidratarea pe fondul unor stari febrile date de viroze sau raceli. Este important ca parintele sa monitorizeze atent starea copilului si evolutia febrei si sa ii administreze cantitati mici de apa, cu saruri de rehidratare ,la intervale scurte de timp.

3. O alta situatie des intalnita in care apare deshidratarea este in cazul afectiunilor digestive cum sunt gastroenterocolitele si virozele intestinale. Acestea provoaca diaree si varsaturi care conduc la pierderea rapida a electrolitilor.

Semnele clinice, prin care parintii pot identifica o stare usoara de deshidratare sunt urmatoarele: sete intensa, gura uscata, buze crapate, apatie, oboseala, agitatie, nervozitate, plans fara lacrimi, urinari rare, iar la bebelusi, fontanela mai adancita, pliu tegumentar lenes.

Hydra-Baby

Ce putem face in astfel de situatii ?

Este foarte important sa se recurga rapid la hidratarea organismului, in caz contrar efectele pot fi mult mai grave. In cazul deshidratarii mai putin severe, care nu impune internarea de urgenta, se recomanda administrarea Hydra Baby de la CosmoPharm® - sirop pe baza de saruri minerale, care compenseaza pierderea de electroliti (minerale) si asigura rehidratarea imediata a copilului.

Siropul de rehidratare este un complex de ingrediente active eficiente, care furnizeaza sarurile minerale si zaharul necesare rehidratarii. Scopul acestor substante este de a reface echilibrul electrolitic si de a facilita absorbtia de saruri deficitare.

Beneficiile administrarii de saruri de rehidratare se observa rapid: organismul este mineralizat si hidratat, functiile metabolice isi reiau circuitul normal, se reia absorbtia optima a potasului si calciului, sistemul nervos este revigorat.

La COSMO PHARM®, ne preocupam sa-ti aducem sanatate din natura!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hidratare Hidratare bebelusi Hidratare copii caldura

Articole recomandate

Citeste si despre