Canitele de apa - educatie fara stres. Cand, cum, cu ce?

/ / Modificat: 2021-05-17
Canitele de apa - educatie fara stres. Cand, cum, cu ce?

Bebelusii au nevoie de hidratare la fel de mult ca adultii sau poate chiar mai mult. Cand copilul este destul de mare sa stea singur in sezut si sa incepeti sa ii administrati alimente solide, devine esential sa aveti grija ca el sa bea suficienta apa. De mare ajutor in acesta noua etapa a dezvoltarii sugarului sunt canitele de apa.

Importanta hidratarii bebelusilor

Un copil de cateva luni nu stie sa spuna cand ii este sete, iar daca pana la varsta de 6 luni trebuie sa ii dati apa doar daca pediatrul recomanda acest lucru (sugarul se hidrateaza suficient din laptele matern), odata cu intrarea in etapa diversificarii lucrurile se schimba.

Apa are mai multe beneficii pentru cei mici:

• potoleste setea, in primul rand

• contribuie la eliminarea toxinelor din corp

• ajuta la reglarea temperaturii corpului si a presiunii arteriale

• mentine hidratate pielea si mucoasele.

Cata apa trebuie sa bea bebelusii pe zi

Sugarii alaptati la san nu au nevoie de apa decat daca pediatrul recomanda suplimentarea lichidelor.

Bebelusii hraniti cu lapte formula au, insa, nevoie de un aport suplimentar de lichide. Primele semnale ca bebelusul are nevoie de apa sunt uscarea buzelor, agitatia si plansul. Pentru a evita deshidratarea, bebelusul ar trebui sa primeasca apa in cantitati mici o data pe ora. Daca nu are nevoie de ea, cu siguranta o va respinge din instinct.

Dupa varsta de un an, cantitatea de lichide necesara zilnic (apa, lapte, ceai, fructe etc.) se stabileste in functie de greutate.

Formula de calcul pentru copii pana la 10 kg:

• 100 ml x numar de kilograme

Formula de calcul pentru copii mai grei de 10 kg:

• 100 ml x numar de kilograme + 50 ml x (numar de kilograme - 10).

Cum inveti copilul sa bea apa. Cand ii faci cunostinta cu canita de apa

Un sugar care abia invata sa manance si altceva in afara de lapte nu va sti, cu siguranta, sa bea apa singur, chiar daca pare tentat de sticla de apa. Alti copii refuza ideea de sticla deoarece o asociaza cu biberonul cu care nu au fost prea "prieteni". Solutia ideala pentru a introduce apa in rutina bebelusului sunt canitele de apa, un accesoriu care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa in care se afla un sugar.

Avantajele folosirii canitei de apa

Multi iti vor spune, poate, ca este gresit sa il inveti pe cel mic sa bea din canite speciale si ca ar trebui sa-l inveti de foarte devreme cu sticla sau cu cana obisnuita. Dar de ce sa stresezi copilul inutil, sa ii bagi mereu in fata o sticla sau o cana, sa ii faci dusuri involuntare, pentru ca, inevitabil, cea mai mare parte a apei va ajunge pe bluzitele sale. Si, mai ales, de ce sa il expui pe cel mic la accidente similare inecului?

Canitele de apa au un design pe de o parte atragator pentru cei mici, pentru ca le asigura o independenta controlata, si care este perfect sigur pentru ei, pe de alta parte, chiar si atunci cand incearca sa bea singuri.

Canitele de apa ajuta copilul sa deprinda un model corect si matur de inghitire si respiratie; in plus, duza lor moale nu irita gingiile si asa sensibile in perioada eruptiilor dentare si nu strica dintii, asa cum face tetina biberoanelor.

Alegeti canita de apa potrivita pentru varsta copilului

Atunci cand copilul este suficient de mare sa bea apa si doriti sa il invatati sa fie relativ independent, desi este, inca, foarte mic, puteti introduce in rutina sa zilnica o canita de antrenament Canpol babies; canita de 6 luni poate fi manevrata cu usurinta de cel mic si are o baza stabila. Chiar daca bebelusul se mai ineaca, nu trebuie sa va speriati, pentru ca acest lucru se intampla pentru ca inca nu stie sa traga apa prin duza sau pai, insa daca esti langa el si gestionezi situatia cu rabdare si incurajandu-l, cu siguranta va reusi.

Pentru inceput dati-i celui mic apa in timpul meselor, incepand cu varsta de 6 luni sau cand incepe sa stea bine in scaunelul de masa. La canita de antrenament avantajul este ca tetina clasica poate fi inlocuita cu o duza moale, care nu ii irita gingiile.

Urmatorul pas este folosirea unei canite anti-varsare, ideala pentru momentul in care bebelusul devine ceva mai independent si isi doreste pana la incapatanare sa isi tina singur canita si sa soarba din pai. Canita 9 luni are o supapa care nu permite scurgerea lichidului atunci cand copilul nu trage din ea. Manerele confortabile se potrivesc perfect in manute mici, iar baza anti-alunecare ii asigura stabilitatea si previne accidentele "ude".

Cand copilul creste si are deja mai multa indemanare, puteti trece cu incredere la o canita sport cu pai ce poate fi schimbat atunci cand se deterioreaza sub actiunea dintisorilor micului "soricel" care adora sa roada tot ce prinde. Best buy: canita 12 luni este o inovatie care starneste interesul celor mici prin designul interesant, dar mai ales prin faptul ca le ofera independenta. Faptul ca se poate juca "cucu-bau" cu paiul acoperit de un capac rotativ o face si mai haioasa, iar supapa care se roteste mereu dupa lichid, indiferent de pozitia canii, este cam ca un submarin care il va convinge mereu sa bea apa.

Canitele sport sunt un mare ajutor pentru mamici si sunt distractive si antrenante pentru pitici. Pentru plimbarile in parc exista pahare cu ham, ce pot fi atasate de carucior, asa ca puteti spune adio gentutei in care aveti si tricouri de schimb pentru cel mic, pentru eventualitatea in care se uda cand bea apa.

Secretul pentru a invata un sugar sa bea apa este rabdarea; nu trebuie sa il grabiti sub nicio forma, pentru ca fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare, iar unii ar putea fi pregatiti sa bea din canita abia spre varsta de un an.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie bebelus Hidratare bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre