Ministerul Sanatatii ATRAGE atentia! NU scapi de coronavirus daca bei apa la fiecare 15 minute

/ / Modificat: 2020-03-16
Ministerul Sanatatii ATRAGE atentia! NU scapi de coronavirus daca bei apa la fiecare 15 minute

In plina epidemie de coronavirus in mediul online circula foarte multe informatii. Unele dintre ele sunt false. Asa cum este cazul informatiei care spune ca cine bea apa la fiecare 15 minute poate evita infectarea cu COVID-19.

Insa Ministerul Sanatatii a dezmintit aceasta informatie.

"O informatie falsa atribuita cercetatorilor de la Stanford, circula online in ultimele zile. Potrivit acesteia, daca bem apa la fiecare 15 minute virusul ajunge in stomac unde este neutralizat, in loc sa ajunga in caile respiratorii. 

Acest tip de informatie se incadreaza in categoria de stiri false care ofera solutii mult simplificate pentru probleme cu o complexitate mare," scrie pe pagina e Facebook a Ministerului Sanatatii.

Hidratarea, importanta in orice conditii

Ministerul Sanatatii si facut si cateva precizari in legatura cu importanta hidratarii in orice condirtii. 

ministerul sanatatii

❗️Hidratarea organismului este importanta in orice conditii, indiferent de contextul epidemiologic actual. Consumați zilnic o cantitate suficienta de apa, adaptata la greutatea dumneavoastra si la nivelul de efort fizic depus.

❗️Este important ca orice tratament sa fie luat doar la indicatia medicului, nu in urma sfaturilor de pe internet.

Cele mai importante masuri de preventie pentru infectia cu noul coronavirus sunt reducerea contactului cu alte persoane si spalatul pe maini, cel putin 30 de secunde, ori de cate ori este necesar.

Taguri Ministerul sanatatii Apa Hidratare Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre