Ce s-a descoperit acum despre copiii nascuti in pandemie. Toti parintii trebuie sa stie asta!

/ / Modificat: 2024-03-13
Ce s-a descoperit acum despre copiii nascuti in pandemie. Toti parintii trebuie sa stie asta!

 

Un nou studiu privind imunitatea copiilor nascuti in pandemie schimba tot ce stiau parintii pana acum. Potrivit noii cercetari, micutii care au venit pe lume in prima parte a pandemiei, cand masurile de distantare sociala erau in vigoare, au dezvoltat o protectie incredibila impotriva unor afectiuni comune, precum alergiile. 

Bebelusii nascuti in pandemie ar avea mai putine alergii

Cercetarea, citata de Sky News, sugereaza ca micutii care s-au nascut in primul an de pandemie ar avea un microbiom mai bogat decat ceilalti copii. Oamenii de stiinta au observat ca acesti copii au preluat de la mamele lor mai multi anticorpi si mai multe bacterii bune, la nastere. Rezultatele cercetarii au fost publicate in revista Allergy. Potrivit studiului, acesti copii au un numar mai mare de bacterii bune in intestine. 

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au analizat probe de scaun de la 351 de copii nascuti in primele luni de pandemie si le-au comparat cu ale unor copii nascuti inainte de pandemie. Au fost luate in calcul si informatii despre alimentatie, mediul de acasa si starea generala de sanatate, prin intermediul unor chestionare. 

Mai putini copii au luat antibiotice pana la un an

In urma cercetarii, s-a constatat ca doar 5% dintre bebelusii nascuti in perioada de izolare au dezvoltat o alergie alimentara pana la varsta de un an. Prin comparatie, dintre copiii nascuti inainte de pandemie, 22,8% aveau o alergie la varsta de un an. 

Bebelusii nascuti in 2020 au dezvoltat, de asemenea, mai putine infectii bacteriere si au avut nevoie in numar mai mic de tratamente cu antibiotice pana la varsta de un an. Dintre bebelusii nascuti in pandemie, 17% au avut nevoie de tratament cu antibiotic inainte de a implini un an. Din celalalt grup, 80% dintre copii au luat antibiotice in primul an de viata. 

”Acest studiu ofera o noua perspectiva asupra impactului izolarii sociale in randul bebelusilor. In special, ratele mai scazute de alergii in randul nou-nascutilor ar putea evidentia impactul stilului de viata si al factorilor de mediu, cum ar fi utilizarea frecventa a antibioticelor, asupra cresterii frecventei bolilor alergice. Speram sa reexaminam acesti copii la varsta de cinci ani pentru a vedea daca exista un impact pe termen lung al acestor schimbari interesante in microbiomul intestinal”, a declarat profesorul Jonathan Hourihane, coordonator al cercetarii. 

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Descoperire Pandemie coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre