Prima baie in piscina a bebelusului! Sfaturi de care sa tii cont

/ / Modificat: 2021-07-20
Prima baie in piscina a bebelusului! Sfaturi de care sa tii cont

Vara este sezonul mersului la piscina. In momentul in care ai devenit mamica, pregatirile pentru piscina nu mai sunt la fel de simple ca inainte. Trebuie sa tii cont de nevoile copilului si de sanatatea acestuia.

Prima vara a bebeluslui este o provocare pentru parinti. Iar cand vine vorba despre primul contact al acestuia cu piscina, trebuie sa iei masuri de siguranta importante.

Cei mici tind sa se bucure de balaceala in apa, iar miscarea este benefica pentru dezvoltarea lor. Cu toate acestea, cand mergi cu copilul la piscina pentru prima data este important sa tii cont de multi factori care sa va ajute pe amandoi sa va simtiti bine si in siguranta la piscina.

Iata ce pregatiri trebuie sa faci in momentul in care decizi sa iesi la piscina impreuna cu micutul tau:

Prima iesire a bebelusului la piscina. Sfaturi pentru o experienta pozitiva

1. In primul rand ai nevoie de o geanta mare in care sa pui tot ceea ce are nevoie copilul.

Cand mergi cu micutul la piscina, este esential sa ai in bagaj: crema cu protectie solara daca are peste sase luni, palarie, scutece speciale pentru apa si, in mod ideal, ochelari de soare.

2. Mergi la piscina dimineata sau seara. Incearca sa alegi un moment al zilei in care bebelusul nu este flamand sau somnoros. Nu iti doresti ca micutul sa fie enervant si inconfortabil, ci sa se bucure de timpul petrecut in aer liber si de experienta in apa.

3. Asigura-te ca il tii pe micutul tau la distanta de copiii care tipa, alearga si stropesc in jur, deoarece bebelusul se poate speria, neintelegand ce se intampla in jurul lui.

4. Nu-l baga in apa cu forta. Chiar daca tie iti place apa, nu este neaparat nevoie ca si copilul tau sa aiba aceasta afinitate. In plus, daca-l bagi cu forta in apa va asocia momentul cu unul rau. Intrarea in apa trebuie sa se faca treptat. Baga-i mai intai picioarele in apa si lasa-l sa descopere treptat noul mediu. Cu grija si atentie copilul poate intra cu totul in apa, atata timp cat nu se opune.

5. Supravegheaza-l in permanenta! Nu lasa nici macar o secunda copilul nesupravegheat. Mai ales dca a invatat deja sa mearga. Acesta se poate duce spre piscina, poate cadea si se poate ineca. Cel mai bine este sa iei cu tine si o piscina gonflabila mica in care sa pui apa si sa-i permiti micutului sa se balaceasca cat doreste.

6. Cand intrati in piscina mare, tine copilul foarte bine, de sub axile, si nu il lasa niciun moment netinut, chiar daca are mansete speciale sau colac pentru bebelusi. Acesta isi poate pierde usor echilibrul si poata inghiti apa.

7. Baia in pisicina nu trebuie extinsa pe o perioada mai mare de 10 minute. Copilul se poate raci rapid si poate obosi. Acesta se poate ajuca in continuare in piscina gonflabila, unde apa mica nu il oboseste si are o temperatura mai mare decat cea din pisicina.

8. Daca incepe sa planga cand este in piscina, nu il forta sa stea. Scoate-l si linisteste-l si incearca mai tarziu sa intrati din nou in apa.

9. Jucati-va impreuna cu apa. Este o experienta foarte frumoasa sa te bucuri de apa alaturi de bebelus, iar pentru acesta nu este nimic mai placut decat sa rada impreuna cu mama lui. Prin urmare jucati-va cat mai mult cu apa.

10. Cand scoti copilul din apa asigura-te ca ai la indemana un prosop pentru a-l usca. Apoi schimba-i scutecul de apa cu unul normal si imbraca-l intr-un tricou uscat si o pereche de pantaloni scurti. Nu uita sa-i aplici inca un strat de crema SPF pentru a-l proteja de razele nocive ale soarelui.

Tine cont de aceste sfaturi si, cu siguranta, vei avea parte de o prima iesire la piscina de neuitat alaturi de copil.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus piscina Baie bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre