Efectele soarelui asupra pielii bebelusului - Protejeaza pielea bebelusului cu Mustela

/ / Modificat: 2019-05-20
Efectele soarelui asupra pielii bebelusului - Protejeaza pielea bebelusului cu Mustela

Efectele pozitive

Razele soarelui provoaca reactii biologice pozitive, din care principala este sinteza de vitamina D. Aceasta vitamina stimuleaza metabolismul calciului si favorizeaza cresterea osoasa.

Soarele are, de asemenea, un efect benefic asupra moralului si poate fi utilizat, de exemplu, in prevenirea depresiilor sezoniere.

piele-mustela

Efectele negative

Radiatiile solare au insa si efecte biologice daunatoare, atat pe termen scurt cat si pe termen lung:

  • In primele ore de dupa expunere, se pot manifesta doua tipuri de fenomene, in functie de durata si de intensitatea expunerii si de fototipul subiectului:
  • Efectul caloric datorat razelor infrarosii poate cauza o insolatie insotita de stare de rau si/sau dureri de cap sau chiar casexie termica, insotita de deshidratare acuta si pierderea cunostintei. Aceste probleme ii afecteaza in special pe copii.
  • Epiderma poate fi arsa de radiatiile UVB si partial de radiatiile UVA, si astfel apare arsura solara.
  • Dupa multi ani, expunerile repetate fara protectie eficienta adaptata pot conduce la o deteriorare a celulelor cutanate:
  • Radiatiile UVA accelereaza imbatranirea cutanata si provoaca distrugerea fibrelor elastice ale pielii.
  • Radiatiile UVB, cu ajutorul radiatiilor UVA, induc cancerul cutanat prin mecanismul de fotocarcinogeneza. Se pot distinge epitelioamele, care se prezinta sub forma micilor proeminente rotunjite, alburii sau rosiatice, sau sub forma de cruste persistente si melanoame maligne, care apar pe pielea sanatoasa sau din transformarea unei alunite. Pentru a depista timpuriu aceste melanoame, trebuie sa se acorde atentie fiecarei alunite care isi modifica aspectul, atat ca forma, culoare, cat si ca marime. Nu ezita sa consulti regulat medicul.

lait-solaire-visage

O protectie solara buna pentru bebelus trebuie sa respecte criteriile urmatoare:

  • Sa ofere un indice SPF 50+ si UVA, asociat cu o actiune de protectie a barierei cutanate pentru a mentine mecanismele naturale de aparare a pielii si pentru a evita leziunile celulare ulterioare expunerii la soare.
  • Sa asigure o garantie a tolerantei ridicate: formula trebuie sa fie hipoalergenica, sa nu contina alcool, sa nu contina parabeni, sa fie testata sub control dermatologic.
  • Sa fie adaptata la viata copiilor: produsul trebuie sa reziste la apa si la transpiratie si sa fie vizibil la aplicare pentru a nu omite nicio zona.
  • Sa fie adaptata la tipul de piele al copilului: daca are pielea foarte deschisa sau usor reactiva, alege un produs de ingrijire special conceput pentru pielea intoleranta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Soare piele

Articole recomandate

Citeste si despre