Trei produse care vor face mai placuta etapa diversificarii

/ / Modificat: 2019-10-09
Trei produse care vor face mai placuta etapa diversificarii

Diversificarea alimentatiei este un pas important pentru copil, dar si pentru parinti. Pana sa incepi sa introduci in alimentatia bebelusului fructe si legume, iti faci tot felul de probleme si inventezi zi de zi retete care speri ca vor fi pe placul micutului tau.

Despre schema de introducere a alimentelor gasesti numeroase de articole si indicatii, insa putini iti spun ca trebuie sa iei in calcul si un alt aspect: acela al formarii unor obiceiuri alimentare sanatoase si al lucrurilor pe care tu le poti face in acest sens.

O modalitate eficienta si sigura de a crea o legatura sanatoasa cu mancarea pentru bebelusul tau este sa faci din ora mesei un moment placut, distractiv. Desi se spune ca la masa nu ne jucam, cum ar fi sa incepem, totusi, sa privim lucrurile putin diferit?

Ora mesei, un moment asteptat cu nerabdare

Mami, cand incepi diversificarea alimentatiei, ia in calcul faptul ca bebelusul tau ar fi bine sa perceapa ora mesei ca pe o joaca, nu ca pe o obligatie. Doar asa va fi un moment pe care il va astepta cu nerabdare de fiecare data, iar asta e aproape la fel de important ca alimentele sanatoase pe care i le vei prepara.

In acest sens va recomandam 3 produse care, pe langa a fi sanatoase si foarte practice, vor ajuta enorm la formarea conexiunii dorite intre cel mic si mancare.

Produsele le-am gasit pe dodoli.ro si am fost impresionati. Din oferta lor am ales un castronel cu ventuza, o farfurie compartimentata cu ventuza si o canita de antrenament. Iata si motivele pentru care sunt atat de utile si diferite fata de orice altceva de pe piata.

Ai nevoie de un castron cu ventuza pentru acele momente in care micutul tau va fi atat de curios, incat il va apuca energic, sau in care va fi neastamparat si l-ar putea rasturna accidental.

castron-ventuza

Castronelele au diferite forme atractive pentru copii, de broscuta, iepuras, vacuta sau panda. In plus, sunt fabricate din bambus natural, deci nu ai de-a face cu plasticul despre care ai tot auzit cat poate fi de nociv. Baza din silicon este detasabila, asa ca poti curata corect si complet vasul dupa folosire.

La pachet primesti si o lingurita de bambus cu varf de silicon alimentar, moale si perfecta pentru protejarea dintisorilor si a gingiilor micutului tau.

O farfurie compartimentata cu ventuza este foarte practica atunci cand bebe este suficient de mare sa ii poti combina alimentele la o singura masa.

farfurie-diversificare

Nici aceasta nu aluneca de pe masa, asa ca poti spune adio accidentelor "greu de curatat". Daca ai un copil care are nevoie de inspiratie la masa, poti alege in locul farfuriei patrate una in forma de masinuta, soricel, iepuras, leu sau pestisor.

Setul de masa nu ar fi complet fara o canita de antrenament din bambus.

cana-diversificare

Sursa foto: realmomster.com

Foarte usoara si cu manere mari, pe care mainile micute ale piciului o vor manevra cu usurinta, aceasta canita este excelenta pentru ca bebe sa isi antreneze dexteritatea si indemanarea.

Bambusul din care sunt fabricate aceste produse este un material viu, care nu elibereaza substante toxice, se curata usor cu apa calduta si cu putin detergent de vase, are efect antimicrobian si antibacterian. Un alt avantaj este ca bambusul nu se supraincalzeste, astfel ca piciul tau va fi protejat de accidente "fierbinti". In plus, este sigur pentru mediu, fiind complet biodegradabil, iar planta creste si se regenereaza foarte repede, necesitand o irigare minima. Singurele lucruri pe care nu il puteti face cu obiectele din bambus este sa le bagati la cuptorul cu microunde sau in masina de spalat vase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diversificare Diversificare alimentara bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre