Greutatea copilului de 6 luni

/ / Modificat: 2017-06-22
Greutatea copilului de 6 luni
Intrebare:

- Am 26 de ani, 2 fetite: una de 6 ani si cealalta de 6 luni. Problema mea este urmatoarea: cea mica a avut la nastere 2,700 gr din luna a 4-a pana in luna a 6-a a luat 1,600 in 2 luni potrivit tabelului dvs, imi lua bine in greutate. Am fost la medic si mi-a zis ca in 2 saptamani a luat doar 100 gr in greutate si mi-a spus ca este foarte slaba, respectiv 7,200. Va rog, ce imi recomandati?

Raspuns:

Tinand cont de greutatea avuta la nastere, 7200g la 6 luni este o greutate normala. Desigur ca aprecierea starii de nutritie trebuie sa tina cont de mai multi parametrii: pe langa greutatea in raport cu varsta, este importanta si greutatea in  raport cu talia, pliul cutanat, starea tegumentelor si fanerelor etc.

De asemenea, sugarii au perioade cu crestere accelerata si perioade in care cresterea este mai lenta; de aceea aprecierea greutatii este mai bine sa se faca o data pe luna si nu mai des. Astfel, faptul ca a luat doar 100g in 2 saptamani, nu are semnificatie patologica daca a crescut bine in greutate pana acum, daca este bine dezvoltata si sanatoasa.

Sfatul meu este sa-i oferiti in continuare o alimentatie sanatoasa, diversificata si sa nu neglijati controalele periodice la medicul pediatru. De asemenea, data viitoare solicitati mai multe lamuriri cu privire la aprecierea starii de nutritie a fetitei dumneavoastra, deoarece este posibil ca medicul sa fi decelat prezenta unor semne (altele decat greutatea) de malnutritie.

Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Greutate bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre