Articolele esentiale de care ai nevoie pentru noul membru al familiei

/ / Modificat: 2021-02-02
Articolele esentiale de care ai nevoie pentru noul membru al familiei

Venirea pe lume a unui copil este o experienta unica, care schimba intru totul viata si trairile proaspetilor parinti. Aparitia noului membru al familiei vine cu vise, iubire, responsabilitate, dar si cu multe griji si atentie, iar unul dintre cele mai importante aspecte este pregatirea casei si alegerea accesoriilor necesare celui mic, mai ales in primele saptamani.

Chiar daca ai tendinta de a achizitiona intreg raionul destinat nou-nascutilor, te sfatuim sa te opresti si sa iti realizezi o lista cu lucrurile indispensabile. De asemenea, pregateste totul din timp si astfel vei avea posibilitatea de a gasi cel mai bun raport calitate - pret.

In plus, cu cat mai bine „echipata” vei fi, cu atat mai mult timp vei putea petrece cu cel mic si nu vei fi nevoita sa alergi dupa diverse obiecte si dispozitive. Suntem convinsi ca nicio lista nu este perfecta si ca multe dintre ele trebuie personalizate in functie de preferintele parintilor, dar exista cateva elemente de baza care nu pot lipsi, mai ales in primele zile. Asadar, bifati cele de mai jos si veti fi suficient de pregatiti!

Accesorii pentru hranire

Exista multe elemente de luat in considerare atunci cand discutam despre hranire. Daca vei reusi sa alaptezi, atunci majoritatea celor enumerate mai jos nu iti vor fi de folos. Dar, in cazul in care acest lucru nu va fi posibil, din diferite motive, trebuie sa ai anumite lucruri cumparate. Astfel, daca vei alege formula, poti discuta cu medicul pediatru care este cea mai potrivita pentru cel mic astfel incat sa-i fie asigurata o nutritie optima.

Poti alege nan lapte praf, care contine calciu, necesar pentru cresterea si dezvoltarea normala a oaselor copiilor, zinc, fier si iod, dar si vitaminele A, C si D, care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. De asemenea, vei avea nevoie de o perna de alaptare, doua-trei biberoane cu tetine din silicon, perie pentru sticle, sterilizator, mai multe bavete si carpe pentru a va proteja hainele atunci cand cel mic va regurgita.

In cazul in care vei alapta, ti-ar fi de folos sutiene si bluze speciale pentru alaptat, tampoane pentru alaptare si neaparat o crema pe baza de lanolina pentru mameloane. Totodata, iti va fi necesara o pompa de san si pungi speciale pentru depozitarea laptelui.

Haine esentiale

Hainele va trebui sa le alegi in functie de sezon, dar cel mai important este ca acestea sa fie din bumbac pentru a-l feri pe cel mic de posibile iritatii.

Asadar, vei avea nevoie de cateva body-uri cu maneca scurta si lunga si te sfatuim sa optezi pentru cele cu capse pe toata lungimea bluzei pentru ca iti va fi mult mai usor sa-i schimbi scutecul. Iti vor mai fi necesare cateva pijamale, sosete, doua perechi de incaltaminte usoara, de tip botosei, pentru plimbarile lungi, pantaloni de bumbac, doua sau trei hanorace si pulovere, o caciula pentru zilele mai friguroase sau cu vant.

De asemenea, in functie de sezon, poti avea nevoie de combinezoane, manusi sau palarii de soare. Nu uita sa cumperi si un detergent special pentru rufe si iti recomandam, mai ales in primele luni, sa clatesti suplimentar hainele celui mic.

Accesorii pentru ingrijire

In cazul in care alegi sa nu dormi cu cel mic, vei avea nevoie de un patut si saltea, dar si doi  saci de dormit pentru bebelusi. Chiar si daca il vei lua cu voi in pat, tot iti va fi necesar un cos, mai ales pentru somnurile din timpul zilei. Lista continua cu un dulap unde sa aranjezi hainele bebelusului si alte articole, o masa de infasat, un umidificator, termometru si medicamente importante, precum antivirale, ser fiziologic, scutece si servetele umede si, in functie de buget, un sistem de supraveghere.

De asemenea, cumpara unguent pentru zona scutecului, pentru a proteja pielea fina a bebelusului.

Obiecte pentru baie

Daca nu ai o cada unde sa pozitionezi un suport special de baie pentru cel mic, atunci ar trebui sa cumperi o cadita. Iti vor mai fi necesare doua-trei prosoape cu gluga, sampon si gel pentru bebelusi, foarfeca pentru unghii, perie moale, termometru digital cu care sa masori temperatura apei, tampoane sterile cu care sa stergi ochii si urechile celui mic dupa baie, o pompita de nas si un ulei de masaj.

Articole pentru transport

Un articol extrem de important este scoica de masina, asadar, acorda o atentie speciala alegerii acesteia. Ea trebuie sa fie pozitionata cu spatele la sensul de mers si este esential sa aiba tetiera. De asemenea, iti va fi necesar un carucior si un sistem de purtare, dar ai grija cand il alegi ca acesta sa fie ergonomic astfel incat pozitia bebelusului sa fie cea corecta. Achizitioneaza si protectii solare pentru geamurile masinii, o oglinda pentru a vedea copilul din scaunul din fata si o geanta pentru scutece.

Lista poate fi completata cu mici jucarii care ii vor atrage pe cei mici, precum un carusel sau un covor cu activitati. De asemenea, cumpara carti si introdu-l pe cel mic in lumea povestilor.

Sursa foto: Shutterstock 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre