Solutia ieftina si eficienta pentru igienizarea biberoanelor si a hainutelor. Orice mamica trebuie sa o stie

/ / Modificat: 2021-05-31
Solutia ieftina si eficienta pentru igienizarea biberoanelor si a hainutelor. Orice mamica trebuie sa o stie

Cand devii mama prioritatile ti se schimba, iar igiena casei si a obiectelor destinate bebelusului devine o reala obsesie. Si pe buna dreptate! Sanatatea unui copil de doar cateva luni depinde de tine in cea mai mare parte, asa ca te transformi intr-un adevarat exterminator de microbi si bacterii.

Uita de produsele scumpe de curatare, de detergentii care promit sa scoata orice pata si sa fie blanzi, in acelasi timp, cu pielea bebelusilor. Solutia perfecta pentru igienizare si pentru indepartarea petelor se afla, probabil, deja in bucataria ta si este nu doar foarte ieftina, ci si prietenoasa cu bebe si cu mediul.

Bicarbonatul, agent bland de curatare pentru hainele bebelusului

Pielea delicata a bebelusilor are nevoie de atentie si de ingrijiri speciale. Asa cum te concentrezi pe a gasi cele mai bune creme pentru cel mic, trebuie sa acorzi o atentie sporita si curatarii hainutelor sale, mai ales ca a avea un bebelus echivaleaza cu o multime de pete incapatanate.

In comert se gasesc deja o multime de detergenti si solutii de curatat care promit sa fie prietenoase cu pielea bebelusilor. Totusi, este greu ca puterea mare de curatare si delicatetea sa mearga mana in mana, iar cele ce lupta cu mirosurile neplacute sunt cel mai probabil contraindicate pentru pielea sensibila a micutilor.

Pentru petele greu de indepartat de pe hainutele bebelusilor ai la indemana bicarbonatul de sodiu, ieftin si foarte eficient. Adauga o jumatate de cana de bicarbonat in detergentul lichid sau aceeasi cantitate de pulbere in masina de spalat la ultimul ciclu de clatire. Rezultatul: mirosuri neplacute indepartate si o curatare mai eficienta a hainutelor bebelusului.

Bicarbonat pentru igienizarea biberoanelor

Chiar daca ai acasa un sterilizator pentru biberoanele si suzetele bebelusului, poti folosi si bicarbonat de sodiu pentru igienizarea lor.

Metoda este simpla: intr-un vas plin cu apa fierbinte adaugi cateva linguri de bicarbonat si lasi peste noapte biberoanele si suzetele in acest amestec. Dimineata le clatesti si le usuci, iar apoi le poti folosi cu incredere.

Daca nu crezi, intreba-ti bunica sau mama despre aceasta solutie, pentru ca ele cu siguranta nu au avut la dispozitie sterilizatoare, ci igienizau biberoanele fierbandu-le cateva minute in apa cu bicarbonat de sodiu.

Alte intrebuintari ale bicarbonatului pentru mamici si pitici

Cand copilul este suficient de mare pentru a invata sa tina in mana un instrument de scris, cel mai probabil te vei trezi cu opere de arta pe pereti. Toti copiii sunt tentati de aceasta metoda de exprimare a creativitatii, insa in loc sa il certi pe cel mic sau sa te gandesti la zugravit, curata peretele cu o pasta de bicarbonat si apa.

Aceeasi pulbere despre care stiai pana acum ca poate fi folosita la curatenie si pentru a indeparta mirosurile neplacute si umezeala, dar si in anumite retete culinare, poate fi arma perfecta in fata piscaturilor de insecte. Desi nu are calitati de repelent, bicarbonatul este eficient pentru a alunga mancarimea si inflamatia in cazul intepaturilor de insecte.

Taguri Biberon bebelusi Haine bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre