Sfaturi nefolositoare si enervante pe care proaspetii parinti le primesc fara sa le ceara

/ / Modificat: 2022-11-28
Sfaturi nefolositoare si enervante pe care proaspetii parinti le primesc fara sa le ceara

Odata cu nasterea copilului, si uneori chiar inainte, toata lumea se intrece sa le dea sfaturi proaspetilor parinti. De cele mai multe ori insa, aceste sfaturi nu doar ca sunt nesolicitate insa sunt si departe de realitate, provenite din preconceptiile parintilor si bunicilor. De cele mai multe ori aceste sfaturi se bazeaza doar pe mituri.

"Nu-l obisnui in brate"

Un sfat de care nicio mama nu a scapat este acesta. De cate ori proaspetii parinti nu au auzit ca nu trebuie sa tii copilul in brate ca se obisnuieste asa. Acesta este doar un mit si nu este nimic adevarat la mijloc.

"Lasa-l sa planga"

“Lasa-l sa planga ca te santajeaza”, “Lasa-l sa planga ca asa face plamani”, sunt doar cateva vorbe ep care toti le-am auzit de-a lungul vietii. Insa nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Un bebelus care plange ar trebui sa fie intotdeauna ingrijit, deoarece incearca sa ne comunice ca are o nevoie careia ar trebui sa-i acorzi atentie. Fie trebuie schimbat scutecul, fie ii este foame, somn sau se simte rau.

"Da-i apa”

Acest sfat pare evident, deoarece apa este ceva natural si este necesara pentru a fi bine hidratat. Dar in cazul bebelusilor, in special al celor sub sase luni, nu este necesar sa le dam apa in plus, fie ca sunt alaptati la san sau beau formula de lapte. Apa este chiar periculoasa in cazul bebelusilor deoarece duce la malnutritie.

“Intarca-l. E prea mare sa mai primeasca san”

Un alt sfat nesolicitat este acesta. Alaptarea este deosebit de importanta si se poate face pana la orice varsta. De altfel, Oms recomanda alaptarea pana la varsta de minim 2 ani, insa aceasta poate continua si dupa aceasta varsta atata timp cat mama si copilul doresc sa continue. Nu este treaba nimanui sa decida pentru altii ce este mai bine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfaturi parinti

Articole recomandate

Citeste si despre