5 masaje pentru a usura colicile bebelusului

/ / Modificat: 2021-03-09
5 masaje pentru a usura colicile bebelusului

In primele cateva luni de viata ale bebelusului tau poate fi dificil sa identifici de ce plange.

Expertii subliniaza ca una dintre principalele cauze, mai ales cand plansul pare neintrerupt, pot fi colicile. Potrivit Kids Health, colicile se intind pe o perioada de cel putin 3 saptamani, in care bebelusii plang aproximativ 3 ore pe zi, de 3 sau mai multe ori pe saptamana. Aceste colici apar de obicei intre a treia si a sasea saptamana de viata.

Din pacate, medicii nu stiu exact ce cauzeaza aceasta afectiune. De asemenea, colicile nu sunt in sine o problema medicala (adica o boala) si de obicei dispar in mod natural in timp.

Cu toate acestea, pentru mamele care petrec ore intregi ascultandu-si copilul plangand, poate fi un moment dificil si chiar frustrant. Nu doar pentru ca plansul poate dura mult timp, ci din cauza imposibilitatii de a sti ce il deranjeaza pe cel mic si cum sa-l ajute.

Din fericire, exista cateva remedii calmante pentru colici care au fost transmise de-a lungul generatiilor. Unul dintre ele este masajul.

Masaje pentru ameliorarea colicilor bebelusilor

In plus fata de ameliorarea disconfortului provocat de colici, masajul burticii bebelusului ii va aduce multe beneficii, cum ar fi imbunatatirea digestiei si chiar scaderea nivelului de stres.

Cercuri pe abdomen

Asaza-l pe micutul tau pe spate, cu burta descoperita. Aplicand o presiune usoara, fa-i masaj usor intre buric si solduri, facand un cerc in sensul acelor de ceasornic.

Masaj de sus in jos

Bebelusul tau trebuie sa stea intins pe spate pentru acest masaj. Inainte, asigura-te ca mainile tale sunt calde, astfel incat schimbarea temperaturii sa nu-l deranjeze. Fa masaj pe burtica bebelusului prin miscari usoare de sus in jos. Repeta procesul alternand mainile.

Masaj de la dreapta la stanga

Asaza bebelusul pe spate, descopera-i burta si freaca-ti mainile pentru a le incalzi. Fa masaj pe burtica prin miscari usoare de la dreapta la stanga.

Indoaie-i piciorusele

Pune bebelusul sa stea pe spate si indoaie-i picioarele usor pana la piept. Repeta cu celalalt picior si continua pana cand plansul dispare.

Picioruse incrucisate

Pentru acest masaj trebuie sa va asezati intr-o pozitie perpendiculara fata de bebelus. Cand stai intins pe spate, indoaie-i picioarele si tine-le in acest fel cateva clipe.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Colici bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre