Lucruri cu adevarat necesare in camera copilului

/ / Modificat: 2014-05-15
Lucruri cu adevarat necesare in camera copilului

Amenajarea si decorarea camerei copilului te pune fata in fata cu o multime de modele de accesorii, piese de mobilier si decoratiuni, unele mai simpatice decat altele, dar nu intotdeauna utile. Lucrurile necesare pentru amenajarea camerei copilului tind sa se schimbe in functie de varsta, insa daca te poti lipsi oricand de o etajera, un lampadar sau un balansoar, nu acelasi lucru se poate spune despre piesele de mobilier si lucrurile care ajuta copilul sa se dezvolte armonios in timpul pe care-l petrece in camera.  

Lampa de veghe

lampa-veghe-bebe

Lampa de veghe se dovedeste a fi un accesoriu util pentru camera copilului inca din primele zile de nastere si pana la varsta de 5-6 ani, cand copilul incepe sa faca diferenta intre real si imaginar si sa scape de teama de intuneric, de monstri de sub pat sau din camera. Veioza sau lampa trebuie sa aiba o forma vesela si sa degaje o lumina slaba si calda, astfel incat sa nu perturbe somnul copilului.

Umidificator de camera

umidificator-copil

Chiar daca nu pare sa mai aiba loc pe nicaieri, umidificatorul trebuie sa se regaseasca in incaperea in care doarme cel mic, intrucat are un rol esential in mentinerea sanatatii optime a acestuia. Ajuta la prevenirea infectiilor respiratorii si la ameliorarea simptomelor in caz de raceala sau gripa si mentine umiditatea aerului la un nivel optim, protejand sanatatea pulmonara.

Poarta de siguranta

poarta-siguranta

Poarta de siguranta este un accesoriu necesar atunci cand ai un copil mic, intrucat delimiteaza spatiul in care are voie sa umble in voie si il protejeaza de accidente. Aceste portite te ajuta nu doar sa blochezi usa sau accesul copilului la scari sau in alte camere. Pot fi folosite si pentru a delimita un spatiu de joaca in aceeasi incapere, daca sunt pliabile.

Cosuri de depozitare

cosuri-depozitare

Chiar daca ai deja o etajera, un sifonier sau dulap si mai multe sertare pentru depozitarea hainutelor copilului, cosurile de depozitare te pot ajuta sa economisesti spatiu si sa pastrezi numeroasele jucarii ale copilului la un loc. Au rolul de a oferi camerei un aspect aerisit si estetic.

Masuta de schimbat scutece

masa-schimbat-scutece

Ai putea crede ca este inutila, intrucat schimbarea bebelusului se poate face si pe un pat sau o canapea, insa in realitate, masuta de schimbat scutece este o comoara la casa oricarui parinte de bebelus. Nu este utila doar pentru schimbarea propriu-zisa a copilului. Este dotata cu sertare si rafturi speciale, care permit depozitarea tuturor lucrurilor si produselor necesare pentru schimbarea scutecului. In acest fel, nu mai trebuie sa pierzi timp adunandu-le laolalta si nici sa lasi copilul nesupravegheat. In plus, este prevazuta si cu bare sau margini de protectie, care previn riscul alunecarii sau caderii accidentale a bebelusului.

Taburet confortabil

fotoliu-puf

Daca nu dispui de spatiu suficient pentru a pune un balansoar ori un fotoliu in camera copilului, poti opta oricand pentru un taburet confortabil si pufos, colorat. In timp, acesta se va transforma intr-un accesoriu multifunctional. Poti alapta bebelusul stand pe el, il poti ajuta sa se imbrace cand creste si il poti transforma intr-o jucarie, in momentele pe care le petreci cu cel mic, modelandu-l impreuna cu el in fel si chip.

Carusel

carusel-bebelus

Caruselul cu jucarii montat deasupra patutului de bebelus nu este doar un moft, ci o necesitate. Este un dispozitiv care atunci cand este pornit si se invarteste sau canta ajuta nou-nascutul sau bebelusul sa-si dezvolte simturile si abilitatile.

Decoratiuni de perete

decoratiuni-perete-camera-copil

Stickerele de perete sunt o decoratiune la moda pentru peretii din intreaga casa, nu doar din dormitorul copilului. Sunt folosite mai des pentru decorarea camerei micutilor, intrucat ofera un aspect vesel si copilaresc. Poti opta pentru stickere cu animale, cu elemente inspirate din natura sau cu personaje din desene animate, in functie de tematica aleasa pentru decorarea camerei celui mic.

Ce alte accesorii sau lucruri crezi ca nu ar trebui sa lipseasca niciodata din camera unui copil? Spune-ne sugestiile tale si ajuta-ne sa completam lista, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accesorii camera copil Amenajare camera copil

Articole recomandate

Citeste si despre