Plante benefice pentru camera copilului

/ / Modificat: 2023-03-01
Plante benefice pentru camera copilului

Cand copilul e suficient de mare pentru a avea camera lui, amenajarea acestui spatiu nu trebuie lasata la voia intamplarii. Pe langa mobilier, covoare, perdele, draperii si decoratiuni, ar trebui sa iei in calcul si cateva plante benefice pentru camera copilului.

Plantele de apartament nu ar trebui tinute doar pe balcon sau in camera de zi. Camera copilului are si ea nevoie sa fie insufletita si ai destule optiuni care nu doar ca arata bine, ci si pentru proprietatile lor de a curata aerul din incapere.

Plantele din camera copilului trebuie alese cu grija: sa nu fie toxice pentru oameni sau animale, sa fie usor de ingrijit si sa nu reprezinte un pericol.

Planta-paianjen sau „Voalul miresei” are un aspect interesant datorita frunzelor lungi, inguste, cu dungi verzi si albe si este foarte usor de ingrijit, chiar si de un copil. Face flori mici si albe, care pot fi replantate pentru a obtine „pui”. Mai multe ghivece amplasate intr-o parte a camerei vor transforma zona intr-o minijungla in care copilul poate visa la aventuri nesfasite.

Craciunelul sau cactusul Craciunului este usor de ingrijit. Are frunze mereu verzi si, daca nu este mutat prea des, exact in perioada sarbatorilor de iarna va inflori si va oferi un adevarat spectacol vizual. Frunzele sale fac radacini mici la imbinari si pot fi replantate si de un copil, care va invata astfel sa iubeasca florile si natura.

Limba soacrei, cu frunzele sale mari, late si care cresc pe verticala este o planta deloc pretentioasa, care poate rezista saptamani la rand fara a fi udata si nici nu are nevoie de foarte multa lumina pentru a se dezvolta. Este una dintre plantele care curata cel mai bine aerul din casa, indepartand toxinele si eliberand mult oxigen.

Violeta africana va fi o pata de culoare in camera copilului, datorita floricelelor mici si delicate, iar frunzele moi si pufoase vor starni curiozitatea copilului. Nu au nevoie de ghivece mari, iar parfumul lor este unul abia perceptibil, deci nu va fi deranjant. Invatati impreuna cu copiii cum sa le ingrijiti si va vor rasplati cu multe floricele.

Prinde muste” este o planta carnivora care va avea grija de insectele din camera copilului. Desi denumirea speciei - carnivora - poate suna infricosator, singurele vietuitoare pe care le „ataca” sunt insectele, care sunt atrase de mirosul sau specific si apoi sunt prinse in capcana. Putin mai pretentioasa decat alte plante, „Prinde muste” este o planta mai potrivita pentru camerele copiilor ceva mai mari, care se pot ocupa de ingrijirea lor.

Un copil care creste cu o camera decorata cu plante va invata sa iubeasca natura si sa dea dovada de responsabilitate. Cititi impreuna despre nevoile plantelor din camera lui, invatati cum le puteti ingriji si inmulti si rugati-l sa aiba personal grija de ele.

Citeste si alte articole despre plante:

10 plante care purifica aerul din casa ta

Plante/flori otravitoare de evitat cand ai un copil mic

7 plante otravitoare pe care sa nu le tii in casa cand ai un copil mic

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copilului Accesorii camera copil Plante beneficii sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre