Siguranta copilului in patut

/ / Modificat: 2022-05-16
Siguranta copilului in patut

Atunci cand ai un copil mic stii exact care sunt pasii pe care trebuie sa îi urmezi pentru a-l proteja pe acesta si pentru a-i da toate cele necesare dezvoltarii lui. Pentru asta este foarte important ca el sa fie în siguranta în permanenta.

Cum sa îi aranjezi patutul copilului pentru a fi în siguranta?

Patutul este locul în care copilul tau petrece toata noaptea si o buna parte din zi, mai ales în primele luni de viata. De aceea patutul trebuie sa fie corect organizat, ca cel mic sa se poata bucura de odihna, somn si de ce nu de joaca. Poti alege patutul din material textil, pliabil, însa acesta se preteaza mai mult pentru persoanele care calatoresc mult si doresc sa ia patutul cu ei. Atunci cand vrei sa îi amenajezi camera cel mai probabil vei alege un patut din lemn, elegant si confortabil. Pentru a fi bun un patut trebuie sa aiba o saltea, care este de preferat sa fie din fibre naturale, cel mai des probabil veti gasi saltelele din cocos, care sa nu dea alergii copilului si care sa asigure un suport optim pentru acesta.

Patutul trebuie sa mai aiba aparatori, care sunt necesare pentru ca bebelusul sa nu se loveasca de lateralele patutului. Acestea pot fi de mai multe feluri, fie dintr-o singura bucata care se aseaza de-a lungul patutului, fie cele inteligente care se monteaza individual pe fiecare bara a patutului. Primele variante, dintr-o singura bucata, sunt destul de populare, însa nu sunt cele mai eficiente. Conform studiilor realizate de specialiştii în siguranţa copiilor mici, variantele individuale, montate pe barele patuţului sunt mai practice şi ofera un grad mai ridicat de protecţie, fiind soluţiile recomandate de aceştia. Folosind aceste aparatoare copilul are o buna vedere în încapere deoarece poate privi printre barele patutului, putand sa interactioneze cu cei prezenti în încapere, chiar din confortul patutului. 

Pe Mamaboutique.ro gasesti o gama variata de aparatoare si poti alege dintre cele simple, sau cele cu imprimeu, în diferite culori, astfel încat sa se potriveasca amenajarii dormitorului copilului tau. Pentru ca micutul tau sa nu se aleaga cu vreo iritatie sau cu diferite alergii se recomanda sa alegi si lenjeriile din materiale naturale, de foarte buna calitate, colorate cu vopsele prietenoase cu pielea micutului tau. Pentru igienizarea acestora este bine sa folosesti un detergent special conceput pentru pielea delicata a bebelusilor.

Camera copilului – ce e important sa se afle în ea?

Desi la început copilul va dormi cu voi în camera, este necesar sa aiba si camera lui amenajata si aceasta trebuie sa contina în primul rand patutul, o masa pentru schimbat, un dulap în care sa îi tii lucrurile celui mic, un monitor pentru supraveghere permanenta si o lumina de veghe, care sa functioneze întreaga noapte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Patut copii Patut bebelus Alegere patut bebelus Accesorii camera copil

Articole recomandate

Citeste si despre