Parul fin al bebelusului, cum il ingrijim?

/ / Modificat: 2017-06-26
Parul fin al bebelusului, cum il ingrijim?

Bebelusii au un par fin, scurt, iar la multi dintre ei firele de par sunt rare. Si pielea capului este, la randul ei, sensibila. Astfel, cum parul si scalpul celor mici sunt in plina dezvoltare, ei au nevoie de produse de ingrijire diferite, pentru o sanatate excelenta si o dezvoltare armonioasa.

Ingrijirea parului bebelusilor nu este una dificila, este nevoie de rabdare, atentie si de folosirea unor produse dedicate special celor mici. Specialistii in pediatrie considera ca este suficient ca parul bebelusilor sa fie spalat de 2-3 ori pe saptamana.

Daca observi ca bebelusului tau ii cade parul, nu te impacienta, caci este un proces firesc al dezvoltarii acestuia.

Adesea, momentele dedicate spalarii scalpului si a parului nu sunt tocmai pe placul bebelusilor, insa pot fi transformate in clipe placute. Daca parintii invata sa le distraga atentia (pot canta un cantecel sau ii pot aduce celui mic jucaria preferata) si folosesc un sampon delicat, atunci totul va fi mai usor si mai placut.

Inainte sa il speli pe cap descurca firele de par ale bebelusului, astfel incat sa nu ii creezi neplaceri micutului. Este ideal ca samponarea parului sa fie facuta in timpul baitei obisnuite a bebelusului.

Foloseste miscari blande pentru a masa scalpul bebelusului cu sampon, mai ales in partea de sus a capului, unde scalpul este mai moale.

Dupa ce baita s-a terminat, inveleste capul bebelusului cu un prosop din bumbac si sterge-l cu miscari usoare. Nu apasa prea tare, caci pielea scalpului nu face fata miscarilor apasate, astfel ca pot aparea iritatii. Si foliculii pot avea de suferit din cauza miscarilor prea apasate.

Dermatita, problema comuna a bebelusilor

Pana la varsta de un an, iar in unele cazuri si dupa aceea, dermatita seboreica este destul de intalnita la cei mici. Se manifesta prin aparitia de cojite de culoare galbena pe tot scalpul sau pe anumite zone ale scalpului, la care se pot adauga mancarimi. Insa, odata cu folosirea unui sampon adecvat, aceasta problema va disparea de la sine, in majoritatea cazurilor nefiind nevoie de niciun tratament. Daca insa nu vezi nicio ameliorare sau simptomele se inrautatesc, atunci este indicat sa mergi cu micutul la medic.

In cazul in care bebelusul are dermatita, ai grija ca inainte de fiecare baita sa periezi parul micutului, pentru a indeparta cojitele.

Ingrijire delicata de la Johnson’s

Pentru ingrijirea parului delicat al bebelusului si pentru momente placute in timpul baitei, Johnson’s a creat sampoanele speciale pentru bebelusi, cu formula No More Tears (Fara lacrimi).

johnsons

Nu protejeaza doar scalpul si parul, ci si ochii, pentru ca nu exista pericolul aparitiei iritatiilor, samponul nu contine factori iritanti, se comporta exact ca si apa. Samponul Johnson’s este obtinut din ingrediente care nu dauneaza scalpului si ajuta la mentinerea sanatatii firului de par. Produsele Johnson’s, folosite cu incredere de mai bine de 50 de ani, sunt testate dermatologic si sunt hipoalergenice.

Parul bebelusului ramane catifelat, usor de ingrijit, placut la atingere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Par bebelus Spalare cap copii

Articole recomandate

Citeste si despre