Cat de des trebuie sa speli copilul pe cap

/ / Modificat: 2022-12-21
Cat de des trebuie sa speli copilul pe cap

Atunci cand avem copii mici, avem tendinta de a ne face griji ca nu ne descurcam in anumite domenii sau ca exageram in altele. Igiena nu scapa acestei dualitati si nu este neobisnuit sa ne indoim. De exemplu, daca ne spalam parul copiilor nostri prea mult sau prea putin. Dar cat de des ar trebui sa spalam parul copiilor nostri?

Fara indoiala, cel mai important factor de care trebuie sa tinem cont este bunul simt. Academia Spaniola de Dermatologie si Venereologie recomanda sa o facem doar atunci cand este murdar, iar daca vorbim de bebelusi, nu ar trebui sa o facem mai mult de doua sau trei ori pe saptamana, chiar daca acestia au crusta de lapte.

Cu toate acestea, fiecare dintre noi are particularitati la nivelul pielii si al parului pe care le manifestam inca de cand suntem mici: parul fin, de exemplu, se murdareste mai usor, asa ca, probabil, trebuie sa se spele putin mai rar daca au fost in parc sau au alergat mult, in timp ce un copil cu parul uscat, care are tendinta de a se usca (ceea ce se intampla foarte des vara), il va pastra curat inca o zi, in ciuda activitatii fizice pe care o face.

De la varsta de 12 ani parul si pielea se schimba

Atunci cand un copil intra la pubertate, schimbarile hormonale se reflecta in pielea si parul sau. In general, acestea au tendinta de a creste secretia sebacee si, prin urmare, devin mai uleioase. Pe masura ce intra in aceasta etapa, frecventa spalarii parului ar trebui sa creasca, la fel ca si tipul de produse pe care le folosesc.

Ce trebuie luat in considerare atunci cand spalam parul unui copil

Alegerea un sampon bland, special pentru copii. In cazul in care scalpul prezinta o afectiune (cum ar fi dermatita), pediatrul sau dermatologul ar trebui sa recomande un sampon adecvat pentru tratarea acesteia.

Nu se spala parul bebelusului cu apa foarte fierbinte.

Folosirea unui balsam de par daca parul copilului tinde sa se incurce.

Dupa ce este scos copilul de la dus, se infasoara parul intr-un prosop din microfibra pentru a absorbi toata umezeala si a reduce timpul de uscare (daca este necesar).

In cazul in care copilul are parul cret, se tine cont ca are nevoie de o ingrijire speciala.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spalare cap copii Spalare cap copii

Articole recomandate

Citeste si despre