Studiu: Mai mult de jumatate din parintii americani nu isi spala copiii zilnic. Ce spun medicii

/ / Modificat: 2021-09-05
Studiu: Mai mult de jumatate din parintii americani nu isi spala copiii zilnic. Ce spun medicii

In urma cu o luna, actorul american Ashton Kutcher si sotia sa, actrita Mila Kunis, au creat controverse marturisind pe un podcast ca isi spala copiii de patru si sase ani doar cand „murdaria era vizibila”.

Ca urmare a acestor declaratii, au existat mai multi actori de la Hollywood care au vorbit despre obiceiurile lor de igiena si despre cele ale copiilor lor. Astfel, actrita Kristen Bell si partenerul ei, Dax Shephard, au recunoscut, de asemenea, intr-un program ca nu si-au spalat in mod regulat copiii, ci asteapta ca acestia sa „miroasa urat” pentru a face acest lucru.

Aceasta controversa se adauga rezultatelor unui sondaj recent realizat de compania One Poll, care a indicat ca mai mult de jumatate dintre parintii americani nu isi spala copiii zilnic.

63% dintre parintii americani impartasesc abordarea lui Ashton Kutcher

Sondajul a fost realizat pe 9 august in mai mult de 1.000 de gospodarii americane, pentru a cunoaste obiceiurile de igiena ale parintilor si copiilor lor, cu varste cuprinse intre zero si noua ani.

Potrivit studiului, 31% dintre cei chestionati spun ca nu considera necesar sa se faca dus zilnic, desi atunci cand vine vorba de igiena copiilor lor, 84% considera ca dusul este o parte cruciala a rutinei lor.

Cu toate acestea, doar 35% spun ca isi spala copiii de sapte ori pe saptamana sau mai mult (ceea ce s-ar traduce in cel putin o baie / dus pe zi), in timp ce altii asteapta ca copiii lor sa fie „transpirati” sau „sa miroasa urat.

Nu este surprinzator faptul ca 63% dintre parinti sunt de acord cu abordarea lui Ashton Kutcher si a altor vedete de a nu scalda copiii pana cand nu este necesar.

Cat de des ar trebui sa spalam copiii?

Datele din acest studiu ne-au determinat sa ne intrebam cat de des ar trebui sa facem baie copiilor: este bine sa o facem zilnic?

Multi pediatri considera ca igiena excesiva poate afecta pielea copiilor, deoarece splatul excesiv poate reduce bacteriile naturale de pe piele si le poate face mai susceptibile la infectii si eruptii cutanate.

In plus, bebelusii nu se murdaresc sau transpira asa cum fac copiii mai mari sau adultii, astfel incat cercetarile sugereaza ca nu ar fi indicat sa le spalam zilnic, desi trebuie sa acordam o mare atentie si grija igienei lor intime, deoarece este vorba despre zona foarte delicata care in contact cu bacteriile si umiditatea ar putea duce la aparitia infectiilor.

Taguri Spalare cap copii

Articole recomandate

Citeste si despre