Cum pastrezi si conservi corect mancarea gatita a bebelusului

/ / Modificat: 2018-11-13
Cum pastrezi si conservi corect mancarea gatita a bebelusului

Patruzeci si opt de ore reprezinta timpul maxim in care poti pastra alimentele gatite pentru copil la frigider.

Mancarea gatita a bebelusului se pastreaza imediat ce ai gatit-o in recipiente etanse, care sa nu ia aroma si mirosul altor alimente pe care le ai in frigider.

Alimentele se pastreaza in cea mai rece parte a frigiderului.

Elimina ingredientele care nu se mentin bine

Unele legume isi schimba aroma cu trecerea zilelor si pot acumula substante toxice. Astfel, inainte de a pasa mancarea trebuie sa elimini legumele radacinoase precum morcovii, cartofii sau sparanghelul. In schimb, dovleacul si dovlecelul se pastreaza foarte bine la frigider si rezista la congelare, pastrand gustul ca in prima zi.

Se ingheata si se dezgheteaza

Daca nu ati planificat sa utilizati boabele în 48 de ore de la preparare, cea mai buna optiune este sa o ingheti. Inghetarea greu determina modificari ale alimentelor: vitaminele ajung aproape intacte in farfurie si acelasi lucru se intimpli si cu mineralele. Este imperativ ca frigiderul sa nu aiba inghet si sa fie incărcat putin cu alimente: aceasta se va ingheta mai repede, iar pierderea de nutrienti va fi redusa la minimum.

Inghetarea si dezghetarea alimentelor

Inghetarea si dezghetarea alimentelor este foarte importanta ca acestea sa isi pastreze nutrientii si aromele.

Iata cum se realizeaza corect aceste procese:

Dezghetarea trebuie sa se faca treptat: poti utiliza cuptorul cu microunde la putere minima sau poti pune alimentele intr-o cratita cu apa fierbinte.

Odata ce le-ai dezghetat, incalzeste alimentele pana cand incep sa fiarba cateva minute. Doar in acest mod poti distruge virusii in cazul in care hrana a fost contaminata.

Pentru a facilita dezghetarea unei cantitati mai mici, pune la frigider alimentele sau piureurile in recipiente separate, care sa contina o singura portie. Si tine minte, odata dezghetata mancarea, trebuie preparata si servita copilului cat mai curand posibil. Ceea ce ramane trebuie aruncata.

Mancarea gatita in borcan

Daca vrei sa ii dai copilului mancarea afara, trebuie sa conservi mancarea intr-un borcanel direct in congelator, astfel incat sa se dezghete pe drum. De asemenea, nu uita ca inainte de a sevi mancarea copilului, incalzeste mancarea cateva minute si amestec-o bine cu o lingura, astfel incat caldura sa fie distribuita uniform.

Piureul de fructe

Fructele se oxideaza foarte rapid, asa ca aceasta gustare trebuie sa fie pregatita intotdeauna inainte de a fi servita. In cazul in care pleci intr-o calatorie insa, poti sa prepari fructele de acasa. Acestea trebuie sa fie insa sub forma de compot sau fructe intregi fierte si pastrate la frigider.

In cazul in care preferi sa congelezi fructele, ai grija pentru ca acestea isi pot pierde din substantele nutritive si vitamine. Ingheata-le proaspat pasate si adauga in ele cateva picaturi de lamaie pentru a evita pierderea vitaminelor. Dezgheata-le treptat, la cuptorul cu microunde sau in baie de apa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie Alimentatie bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre