Cinci semne care iti spun ca bebelusului tau ii este foame. Nu trebuie sa astepti sa planga

/ / Modificat: 2019-08-26
Cinci semne care iti spun ca bebelusului tau ii este foame. Nu trebuie sa astepti sa planga

Cu mult inainte de a putea emite primele sale silabe si primele sale cuvinte, copilul are alte moduri de a comunica, desi nu ne este intotdeauna usor sa-i descifram limbajul.

Plansul este unul dintre primele moduri de comunicare al celor mici si este adesea sinonim cu foamea.

foame

Insa exista si alte semne, care trec neobservate, dar destul de clare, care indica faptul ca este timpul ca micutul tau sa manance.

Daca incepe sa planga, totul se complica putin. Bebelusul este mult mai agitat si va manca (cel putin la inceput) mai nervos, inghitind mai mult aer (care mai tarziu ii poate provoca gaze la stomac) si nepunand la socoteala stresul care pentru mama implica si plansul copilului.

Cand observi anumite semne la copil, poti incerca sa-l pui la piept si vei vedea cum, fara sa planga, cel mic isi va vedea nevoia satisfacuta.

5 semne, in afara de plans, care iti arata ca bebelusului ii este foame

Este important sa intelegi bine mesajele celui mic, deoarece in fazele de inceput ale alaptarii este necesara reglarea intre mama si copil pentru a regulariza productia de lapte si nu exista o modalitate mai buna decat sa alaptezi la cerere. Oferirea sanului inainte ca micutul sa-l ceara, fiind atenta la semnalele pe care le transmite, este esential pentru a evita problemele sau grijile.

foame1

1. Intoarce capul intr-o parte, cautand pieptul

Unul dintre primele semne ca bebelusului ii este foame este intoarcerea capului intr-o parte, in cautarea sanului. Indiferent daca se afla in patutul lui, in carucior sau in brate, el intoarce capul ca si cum gura lui ar cauta sanul pentru a se hrani. Reflexul de supt se vede clar in aceasta miscare.

2. Scoate limba

Inainte de a plange, bebelusul flamand scoate limba. Aceste zgomote vor fi descoperite mult mai devreme daca dormi in aceeasi camera cu copilul, pentru ca altfel ar trece neobservate.

3. Incepe sa suga

Copilul incepe sa suga, desi nu are nimic in gura, nici suzeta, sau incepe sa-si suga degetul, sa-si bage pumnul (sau ambele maini) in gurita. Astfel isi manifesta nevoia de a manca.

4. Este nelinistit

Se misca si se agita mai mult decat in mod normal, chiar daca doarme. De fapt, acesta este unul dintre primele semne ca bebelusului ii este foame noaptea. Daca nu se linisteste nici dupa ce l-ai hranit, poate fi vorba despre altceva: scutecul, caldura sau frigul sau o alta problema.

5. Emite sunete sau murmuri

Bebelusul emite intermitente de sunet sau murmur. O face adesea in timp ce doarme. Si este dovedit ca aceste sunete din timpul somnului pot fi din cauza foamei. Daca esti alaturi de copil, vei putea primi imediat acest semnal si nu va ajunge sa planga.

De aceea, unii pediatrii recomanda sa dormi cu copilul in aceeasi camera, pentru ca asa micutul se va odihni mult mai bine. De asemenea, il poti proteja de sindromul de moarte subita.

"Cel mai sigur mod de a dormi pentru sugarii sub sase luni este in patutul lor, cu fata in sus, langa patul parintilor. Exista dovezi stiintifice ca aceasta practică reduce riscul de SIDS cu peste 50%," potrivit Asociatie Spaniole de Pediatrie.

Daca esti atenta la aceste aceste cinci semne care iti spun ca bebelusul ii este foame, vei scapa de nervi si plansete.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare bebelusi Alimentatie bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre