Milium facial

Milium facial, cunoscut si sub numele de miliaria sebacee la nou nascuti, reprezinta niste chisturi micute, de marimea unui ac, care apar la nivelul pielii copilului in primele zile dupa nastere, cauzate de retentia de sebacee.

Milium facial (miliaria sebacee) la nou-nascuti

Milium facial, cunoscut si sub numele de miliaria sebacee la nou nascuti, reprezinta niste chisturi micute, de marimea unui ac, care apar la nivelul pielii copilului in primele zile dupa nastere, cauzate de retentia de sebacee. In mod obisnuit, acestea dispar de la sine si nu necesita tratament. Care sunt cauzele? Pielea nou-nascutilor este extrem de sensibila. Ea nu este functionala si nici dezvoltata in totalitate la momentul nasterii. Exista cateva particularitati specifice care apar la nivelul acesteia imediat dupa nasterea copilului. Acestea ajuta fie la adaptarea ei la noul mediu, fie o protejeaza de factori externi, ca de exemplu de frig. In viata intrauterina hormonii...

Alte articole despre:  miliria sebacee nou nascuti


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul