Alaptarea bebelusului, 10 pasi simpli pentru un alaptat corect

/ / Modificat: 2014-08-06
Alaptarea bebelusului, 10 pasi simpli pentru un alaptat corect

Alaptarea bebelusului, cum o faci corect?

Majoritatea mamicilor au impresia ca doar pentru simplul fapt ca reusesc sa il determine pe bebe sa suga reprezinta si cheia succesului in alaptare. In realitate insa, majoritatea lor se chinuie sa faca acest lucru si reprezinta o povara atat pentru ele, cat si pentru micut. Urmeaza cativa pasi esentiali pentru dezvoltarea unei tehnici corecte de alaptat!


Alapteaza copilul imediat dupa nastere!

Daca reusesti sa faci acest lucru, iti va fi mai usor sa il obisnuiesti pe bebe cu sanii si sa fie mai dornic sa pape de la san in viitor. Este chiar indicat sa pui nou-nascutul la san chiar in prima ora dupa nastere, daca acest lucru este posibil.

Invata tehnica alaptarii cerand ajutorul moasei, asistentelor sau medicului!

Procesul alaptarii si etapele ei se invata. Trebuie doar sa ceri ajutorul si sa deprinzi tehnica speciala a alaptarii care iti asigura succesul in hranirea copilului tau.

Alapteaza din 2 in 2 ore!

Bebelusii trebuie hraniti la san cat mai des, asa ca nu lasa sa treaca mai mult de 2-3 ore intre 2 sedinte de alaptat. Oricum micutul tau te va anunta ca ii este foame printr-o repriza puternica de plans, dar este indicat sa ii creezi o rutina de alaptat care il va ajuta si cand va creste in privinta meselor.

Creeaza un ambient propice alaptatului!

Este important ca incaperea in care il hranesti pe bebe sa fie cat mai linistita si cat mai prietenoasa. Eventual sa ii pui si muzica pe fundal, sa fie semi-intuneric etc.

Stai intr-o pozitie confortabila!

Exista mai multe pozitii in care sa il alaptezi pe bebelus, extrem de utile si confortabile. Cu ajutorul acestora alaptatul devine mai placut si mai relaxat pentru tine, iar bebele va fi mai usor satisfacut. Testeaza mai multe, pana o vei gasi pe cea care ti se potriveste!

Invata copilul sa prinda sanul!

Primele dati in care vei pune bebelusul la san vor fi cele de initiere in alaptat si de obisnuire a copilului cu sanii. Ei trebuie ajutati sa gaseasca si sa prinda mamelonul pentru a se hrani corect. Trebuie sa ghidezi capul copilului cu o mana si sa introduci mamelonul si areola mamara in gura lui cu ajutorul celeilalte maini. Apasa pe san pentru a picura caticva stropi de lapte in gurita micutului, il va atrage mai repde spre sanii tai!

Foloseste accesorii utile in alaptat!

Accesoriile in alaptat au rolul de a facilita procesul alaptatului si de a-l face mai confortabil atat pentru tine cat si pentru bebelus. Printre acestea se numara scaunul, perna pentru alaptat, cd-urile cu muzica, sutienul special, scaunelul pentru picioare si trusa pentru alaptare.

Hraneste-l din ambii sani la fiecare alaptare!

Nu lasa copilul sa manance doar dintr-un singur san pana se satura. Este esential sa il pui sa suga la ambii sani de fiecare data cand il alaptezi. In acest fel iti vei goli treptat ambii sani s vei evita complicatiile care pot aparea la nivelul lor.

Lasa-l sa manance cat doreste!

Nu este indicat nici sa il fortezi, dar nici sa il opresti din mancat doar pentru ca au trecut x minute. Nu exista un timp limita pentru cat are voie sa suga un bebelus. Lasa-l sa dea drumul singur la sanul tau.

Asigura-te ca eructeaza dupa fiecare masa!

Imediat dupa ce copilul termina de papat este esential sa il ajuti sa scoate aerul ingerat in timpul suptului. Ridica-l in pozitie verticala si bate-l usor pe spate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptarea bebelusului Pozitii alaptare bebelus Accesorii utile alaptare Ghid alaptare sugar

Articole recomandate

Citeste si despre