5 semne ca este vorba de colici

/ / Modificat: 2014-06-16
5 semne ca este vorba de colici

Colicile abdominale sunt cosmarul multor parinti. Bebelusul este agitat, nu se odihneste, refuza mancarea si singurul lucru pe care il face este sa planga in continuu.

Uneori, starea de agitatie este normala la bebelus, atunci cand este de scurta durata si nu este insotita de alte simptome, cum ar fi varsaturile, febra sau eruptiile cutanate. Nou nascutii sunt solicitati din plin de ritmul alert cu care se dezvolta si de multitudinea de elemente din jurul lor la care trebuie sa se adapteze. Alteori insa situatia pare sa ajunga la extrem si iti este foarte greu sa il linistesti. Pentru ca adesea este vorba despre temutele colici abdominale si ca sa poti sa ii vii in ajutor micutului tau cat mai repede, trebuie sa stii cum sa interpretezi semnalele pe care acesta ti le transmite.

Cum iti dai seama ca este vorba de colici?

Cercetatorii au analizat nu de putine ori comportamentul nou-nascutilor pentru a vedea in ce masura pot face corelatii intre starea lor si felul de a se manifesta, pozitia corpului, intentistatea si tonalitatea sunetelor. Rezultatele au fost pe masura asteptarilor. Pentru fiecare emotie si fiecare experienta, bebelusul adopta o postura care transmite parintelui ce se intampla, fie ca este vorba despre o stare pozitiva sau una mai putin placuta.

Care sunt semnalele pe care nou-nascutul le foloseste pentru a te anunta de problema colicilor abdominale?

Incepe sa planga imediat dupa ce a mancat. Este un plans puternic, de durata, care poate sa tina chiar si mai multe ore si care il priveaza de somnul la care apeleaza de obicei dupa masa. In timp ce plange, se va misca agitat, frecandu-si sau rasucindu-si piciorusele.

Postura corpului tradeaza intotdeauna duerea. Se va incovoia si isi va aduce picioarele in sus, cat mai aproape de abdomen, zona in care s-a instalat disconfortul care il necajeste de fapt. In cazul colicilor abdominale, aceste episoade de plans apar de mai multe ori pe zi si nou-nascutul se va opri mai greu decat de obicei.

In medie, un bebelus plange aproximativ doua ore pe zi. Cand este afectat de colici, este posibil ca un singur episod, care va aparea de mai multe ori pe zi, sa dureze in jur de doua ore.

Ce poti face pentru ameliorarea disconfortului?

Colicile abdominale sunt dureri sau crampe care apar in zona abdomenului de la nastere pana la varsta de trei sau patru luni. Sunt probleme frecvente ale nou-nascutilor, de aceea este bine sa ai cativa asi in maneca pentru a contracara efectele lor. Pentru ameliorarea starii bebelusului tau trebuie sa ii creezi o atmosfera care sa il relaxeze si sa il ajute sa se linisteasca.

Pune-i muzica in surdina. Atentie, muzica data prea tare poate avea efect invers si nu este recomandata pentru sistemul auditiv inca fragil al bebelusului.

Infasoara-l intr-o paturica, pentru a-i tine cald. Leagana-l sau plimba-te cu el putin, pentru a schimba aerul si mediul. Maseaza-i burtica si, nu in ultimul rand, ai grija ca alimentatia sa sa fie potrivita pentru un sistem digestiv inca in dezvoltare, pentru care protejarea florei intestinale trebuie sa fie o prioritate.

Baby's Jarro-Dophilus+FOS, GOS de la Secom protejeaza flora intestinala a copilului inca de la nastere

Baby's Jarro-Dophilus®+FOS, GOS de la Secom® contine 3 miliarde de bacterii probiotice care dezvolta si protejeaza flora intestinala benefica a nou-nascutilor si a copiilor mici prin colonizarea intregului tract digestiv.

Baby's Jarro-Dophilus®+FOS, GOS stimuleaza digestia si reduce din durerea si disconfortul produse de gazele intestinale la nou-nascut, ajuta sistemul imunitar, accelereaza descompunerea alimentelor si absorbtia nutrientilor in organism.

Datorita imbogatirii cu doua prebiotice, FOS si GOS, produsul potenteaza actiunea bacteriilor probiotice Bifidobacterium. Acestea regleaza echilibrul acid-alcalin, reduc acumularile de toxine si impiedica intrarea in circuitul sanguin a proteinelor nedescompuse din alimente.

Baby's Jarro-Dophilus®+FOS, GOS ajuta la refacerea florei microbiene intestinale afectata de antibiotice, la reglarea tranzitului intestinal in reactii alergice digestive, constipatie, diaree si la reducerea manifestarilor acestora. De asemenea, Baby's Jarro-Dophilus®+FOS, GOS ajuta la modularea imunitatii specifice si nespecifice, stimuleaza proliferarea globulelor albe cu rol in apararea imunitara si mentine actiunea antiinfectioasa a mucoasei intestinale.

Baby's Jarro-Dophilus®+FOS, GOS contine 6 tulpini patentate de probiotice, 4 Bifidobacterium si 2 Lactobilus pentru actiune eficienta impotriva mai multor tipuri de agenti patogeni. Se poate folosi din prima zi de viata si ajunge pana la 71 de zile de administrare. Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele trei magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22, str. Stirbei Voda nr. 150, bd. Iuliu Maniu nr. 59 si magazinul Secom® din Ploiesti, bd. Republicii nr. 181. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

 

Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 180 de produse 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de produse pentru copii si creme medicinale.

 

Demersul medicinei integrative este sustinut prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. Astfel, Centrul de Consultanta Naturopata Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si cei peste 10 000 de pacienti, cu o gama larga de afectiuni, cu rezultate favorabile sub tratamentele complementare recomandate contureaza imaginea de autoritate in domeniu a companiei.

 

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate. Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook Secom Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre