Mersul cu bicicleta in sarcina. Beneficii si riscuri

/ / Modificat: 2013-06-09
Mersul cu bicicleta in sarcina. Beneficii si riscuri

Mersul cu bicicleta poate fi o placere sau un avantaj in sarcina, dar se poate transforma si intr-un cosmar plin de riscuri si pericole. Daca iti place sa mergi cu bicicleta si este singura activitate fizica pe care o practici cu drag, fii precauta si evita riscurile, dar urmareste si beneficiile acestei activitati.

Beneficiile mersului cu bicicleta in sarcina

Amelioreaza durerile de spate, varicele sau umflarea picioarelor

Ciclismul de relaxare este o activitate fizica usoara si un exercitiu aerobic excelent pentru gravide. In plus, este o miscare fizica cu impact scazut.

Ajuta foarte mult la tonifierea musculaturii picioarelor. Imbunatateste circulatia sangelui in corp, in special in picioare si previne astfel o multime de probleme specifice sarcinii in aceste zone: varice, umflaturi etc.

Contribuie si la tonifierea musculaturii spatelui si abdomenului si previne sau diminueaza durerile de spate atunci cand burtica in crestere incepe sa puna presiune asupra lui.

Te ajuta sa nasti mai usor

A merge cu bicicleta inseamna a face miscare fizica, ceea ce atrage o multime de beneficii in sarcina. Ciclismul contribuie si la dezvoltarea si cresterea fatului, pe tine te mentine in forma si te ajuta sa nasti mai usor. Se pare ca sportul previne si complicatiile care pot aparea la nastere sau nevoia de cezariana.

Te ajuta sa slabesti mai usor dupa nastere

Respectarea unei rutine constante, zilnice sau saptamanale de pedalat te ajuta sa iti mentii greutatea in limite normale, sa nu acumulezi straturi adipoase inutile si iti faciliteaza efortul de a slabi dupa nastere.

Te ajuta sa te relaxezi

Ciclismul poate fi considerat si un mod eficient de a combate stresul sau de a te relaxa. Efectele psihologice sunt notabile, pentru ca poate reprezenta un moment de descarcare a nervilor si tensiunilor, poti medita si te poti gandi la lucruri pozitive sau optimiste in timp ce pedalezi.

Riscurile mersului cu bicicleta in sarcina

Apare riscul caderilor sau accidentelor

Odata cu avansarea in sarcina, principala problema a mersului pe bicicleta incepe sa fie echilibrul. Tu stii foarte bine sa mergi cu bicicleta, dar cand cresti in greutate si corpul tau incepe sa se schimbe, nu mai este la fel. Trebuie sa fii mult mai atenta si sa adaptezi ritmul si pozitia de mers la noua ta conditie fizica.

Caderile si accidentele raman principalele griji ale medicilor cu privire la mersul cu bicicleta. Cu cat impactul este mai puternic, cu atat riscurile de a face rau fatului cresc. Acestea pot provoca nasterea prematura, pierderea sarcinii, ruperea membranelor si alte probleme inutile care pot fi evitate.

In plus, poti risca sa te ranesti foarte grav, sa suferi fracturi sau luxatii care te vor imobiliza la pat si care nu sunt de dorit in aceasta perioada.

Exista pericolul deshidratarii sau suprasolicitarii

Riscurile mai pot proveni si de pe urma deshidratarii sau a efortului prelungit. Asigura-te ca nu exagerezi cu aceasta activitate. Este indicat sa te limitezi la 30 de minute de pedalat pe zi. Hidrateaza-te continuu pentru ca supraincalzirea corpului si deshidratarea atrag o multime de pericole pentru bebelusul din burtica.

Vorbeste intotdeauna cu medicul tau inainte de a apela la aceasta metoda de miscare fizica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Miscare fizica sarcina Sport sarcina Sanatate sarcina Ingrijire sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre