Curatenia corecta a casei. Ghidul gravidelor practice

/ / Modificat: 2013-09-13
Curatenia corecta a casei. Ghidul gravidelor practice

Treburile gospodaresti nu sunt tocmai floare la ureche pentru nimeni, mai ales pentru viitoarele mamici care se straduiesc sa asigure curatenia corecta a casei chiar daca se afla intr-o conditie fizica delicata. Din fericire, exista cativa pasi ganditi special pentru gravidutele harnice, astfel incat acestea sa se bucure de ordine si igiena fara sa-si puna in pericol sanatatea si dezvoltarea bebelusului nenascut.

Daca nici tu nu poti face rabat de la menajul cotidian, nici macar de dragul burticii, atunci
ai putea sa iei in considerare urmatoarele solutii:

Solicita ajutor

Angajarea unui profesionist in curatenie o data la o luna sau doua cu siguranta nu-ti va afecta bugetul in mod considerabil.

In acest fel, tu te vei ocupa doar de lucrurile minore de intretinere precum aspiratul si stersul prafului, in timp ce spalatul covoarelor, al geamurilor si al faiantei din baie va reveni cuiva care
poate depune efort fara probleme.

Foloseste produse de curatat ecologice

Produsele de curatat conventionale contin o serie de substante care iti pot face rau odata inhalate sau pe masura ce intra in contact cu pielea.

Intereseaza-te de astfel de substante in varianta ecologica, care nu prezinta niciun grad de toxicitate si sunt prietenoase cu mediul inconjurator.


curatenie_casa_sarcina

Citeste cu atentie etichetele

Fie ca vorbim de produse pentru uz casnic sau ca ne referim la cosmetice, parfumuri, creme si odorizante de camera, este foarte important sa citesti cu atentie etichetele.

Multe lucruri banale pe care le folosesti de-o viata (precum acetona) avertizeaza femeile insarcinate sa nu le utilizeze intrucat prezinta un grad de risc pentru sarcina si dezvoltarea fatului.

Foloseste manusi de cauciuc

Chiar daca sunt cam incomode, manusile de cauciuc vor impiedica substantele chimice sa fie absorbinte in organism prin piele.
art_sarcina_curatenie

Elimina praful

Acorda o atentie deosebita indepartarii prafului din locuinta, care poarta cu sine alergeni periculosi pentru caile tale respiratorii foarte sensibile in perioada sarcinii.

Ocoleste tavita pisicii

Curatarea tavitei pisicii va trebui sa intre in sarcina altcuiva in perioada sarcinii, altfel risti sa contactezi protozorul care provoaca toxoplasmoza, o boala grava care poate provoca avort, sarcina prelungita sau probleme fiziologice pentru micutul tau.


pisica_sarcina_toxoplasmoza

Mentine spatiul aerisit

Deschide ferestrele locuintei cat mai des si asigura-te ca spatiul in care faci curatenie este bine ventilat, astfel incat sa nu-ti pui sanatatea in pericol.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Curatenie corecta casa

Articole recomandate

Citeste si despre