Cum poti avea in camera copilului o curatenie perfecta, fara praf si alergeni

/ / Modificat: 2022-04-08
Cum poti avea in camera copilului o curatenie perfecta, fara praf si alergeni

Sa fii parinte reprezinta o responsabilitate enorma, care vine la pachet cu multa iubire, bucurie si mai ales grija. Iar cand statisticile indica faptul ca 9 din 10 copii sufera de alergii, este cu atat mai normal sa vrei sa te asiguri ca în camera sa, micutul tau se afla în afara oricarui pericol.

Cand devii parinte, totul se schimba în viata ta. Daca înainte mai puteai trece cu vederea micile imperfectiuni referitoare la praf si alergeni, considerand ca nu te afecteaza atat de rau, acum probabil reactionezi la primul stranut sau la prima modificare fiziologica a micutului tau.

si este natural. Sa fii parinte reprezinta o responsabilitate enorma, care vine la pachet cu multa iubire, bucurie si mai ales grija. Iar cand statisticile indica faptul ca 9 din 10 copii sufera de alergii, este cu atat mai normal sa vrei sa te asiguri ca în camera sa, micutul tau se afla în afara oricarui pericol.

Asadar, ce poti face pentru a scapa de praf si alergeni?

1.  Schimba aspiratorul normal cu unul centralizat

Aspiratoarele traditionale sunt bune pentru a te scapa de gunoiul vizibil care se aduna pe suprafata podelei. Totusi, în timp ce colecteaza murdaria, elimina aerul aspirat direct în încapere - ceea ce înseamna ca toate particulele mici de praf si alergeni sunt împrastiate peste tot prin camera.

În plus, atunci cand trebuie sa golesti rezervorul (sau sa arunci sacul, dupa caz), vei fi înca o data în contact cu tot ce ai aspirat, si nu de putine ori se întampla sa îti mai scape praf în zona în care deschizi aparatul.

Asa ca daca-ti doresti sa captezi praful în mod eficient, sa scapi de acarieni si chiar de mucegai, atunci e momentul sa îti achizitionezi un aspirator centralizat, igienic si silentios. Spre deosebire de cele traditionale, aspiratoarele centralizate asigura o curatare mult mai rapida si în profunzime, sunt igienice si silentioase, capteaza praful în mod eficient si îmbunatatesc considerabil calitatea aerului din casa.

2.  Curata asternuturile si jucariile de plus în fiecare saptamana

Cand copilul tau are alergii, este bine sa acorzi o atentie deosebita surselor de praf si alergeni. Din acest motiv este recomandat sa speli asternuturile în apa fierbinte cel putin o data pe saptamana, si odata cu acestea, e bine sa aplici acelasi tratament si jucariilor de plus.

Multe masini de spalat moderne au inclus un program de dezinfectare, care asigura distrugerea celor mai rezistente microorganisme. Sigur ca spalarea la temperaturi înalte poate afecta tesuturile, însa acestea sunt micile sacrificii pe care si le asuma un parinte atunci cand vrea tot ce este mai bun pentru sanatatea copilului sau. 

3.  Acorda o atentie deosebita sertarelor

Nu toata lumea scoate saptamanal continutul tuturor dulapurilor din casa, pentru a sterge praful. Asa se întampla ca praful se aduna în cele mai mici si mai inaccesibile colturi, reprezentand focare de îmbolnavire la care nici nu te-ai fi gandit.

Acelasi lucru se aplica si cu marginile interioare ale patului, respectiv cu somierele.

Asa ca daca vrei sa faci mult mai eficient curat în camera copilului, poti alege sa achizitionezi pe langa aspiratorul centralizat si un furtun de aspirare Wallyflex, care te va ajuta sa cureti chiar si cele mai greu accesibile margini ale patului sau ale sertarelor. În felul acesta  vei avea mereu la îndemana un aspirator cand ai nevoie!

4.  Aspira salteaua de fiecare data cand schimbi asternuturile

Am stabilit deja ca atunci cand ai un copil cu alergii, sau pur si simplu vrei sa îi asiguri o curatenie impecabila în camera, va trebui sa schimbi asternuturile saptamanal. Totusi, multi parinti omit sa faca un lucru, respectiv sa aspire si salteaua. 

De multe ori un aspirator traditional nu este foarte eficient în acest sens. El poate fie sa nu aiba un capat potrivit pentru aspirarea în profunzime, fie sa nu fie suficient de puternic pentru a avea rezultate optime.

Astfel, ai înca un argument în plus pentru a achizitiona un aspirator centralizat! Salteaua este cea mai mare sursa de acarieni, motiv pentru care necesita sa fie tratata corespunzator. Puterea mare de aspirare a acestui dispozitiv modern lasa cu mult în urma chiar si cele mai bune aspiratoare traditionale.

Iar dupa ce termini de aspirat, daca vrei sa lungesti durata de viata a saltelei, este recomandat sa o întorci pe cealalta parte (sa o rotesti). Sigur, înainte de a aseza asternutul, aspiri si aceasta parte - pentru siguranta.

Asadar, o casa curata este o casa bine aspirata. Cu toate ca de multe ori ordinea îti poate oferi o stare de bine, realitatea este ca ea nu este suficienta. Calitatea aerului pe care-l respiri în casa ta este cea care determina calitatea vietii tale!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Curatenie camera copii Curatenie corecta casa

Articole recomandate

Citeste si despre