Ce spune numele copilului tau despre tine

/ / Modificat: 2014-07-30
Ce spune numele copilului tau despre tine

Numele copilului tau poate spune foarte multe lucruri despre tine, devenind mai degraba reprezentativ pentru personalitatea ta. Alegerea numelui este una dintre cele mai dificile sarcini ale viitorilor parinti, deoarece optiunea finala va influenta viata micutului inca de la nastere.

Iata care sunt aspectele identitatii tale care se ascund in spatele numelui pe care il alegi pentru copilul tau.

Numele din buletin, cu care te recomanzi in societate, este de fapt alegerea facuta de parintii tai. In timp, te-ai identificat cu numele ales de cei care ti-au dat viata, fara sa te gandesti ca el inglobeaza de fapt o parte importanta a personalitatii mamei sau a tatalui tau. Acelasi lucru se petrece si in cazul tau, cand alegi un anumit nume pentru copilul tau.

Nume de copii

Numele neobisnuit

Esti in asentimentul vedetelor care isi boteaza copiii cu nume neobisnuite, unice si chiar controversate? Inseamna ca numele iesit din comun pe care il dai copilului tau iti da de gol necesitatea de a te afla in centrul atentiei.

Paradoxal, in epoca parintilor tai, familiile faceau tot posibilul ca cei mici sa se integreze cat mai bine in societate si sa fie "in randul lumii". In prezent, mamicile si taticii ar face orice ca mostenitorul lor sa iasa in evidenta cat mai distinctiv.

Asadar, un nume neobisnuit ales pentru copilul tau (Akian, Narcisiana etc) poate denota gradul tau sporit de creativitate si necesitatea de atentie, nu doar pentru prichindel, ci pentru tine.

Vezi o serie intreaga de nume ciudate.

Numele traditional

O alta categorie de parinti inca prefera sa isi boteze copiii cu nume traditionale, purtate de generatii trecute acum mai bine de un secol. Ecaterina sau Anastasia sunt doar doua exemple de acest gen. Daca te regasesti in aceasta categorie, inseamna ca esti un spirit conservator, spiritual, adanc legat de radacinile familiei.

Micutul tau va primi, cu siguranta, o educatie "de moda veche", in care buna cuviinta, respectul si cinstirea valorilor stramosesti sunt mai importante decat orice altceva.

Vrei sa alegi un nume traditional? Vezi nume romanesti.

Numele creativ

O alta "moda" in alegerea numelor pentru copil este transformarea celor traditionale cu originalitate, astfel incat sa se obtina un rezultat inedit si personalizat. Este vorba despre inlocuirea unor litere sau sunete, introducerea "h-ului", "y-ului" sau dublarea unor consoane si vocale.

Aceasta preferinta denota aceeasi sete de atentie a numelor neobisnuite, cu exceptia unei retineri de a ramane cu un picior pe taram sigur. Astfel, Alina poate deveni Allyna, Aliah, Alline etc, doar de dragul unicitatii. Din pacate, copilul poate avea de suferit din pricina creativitatii parintilor, cand va fi nevoit sa isi dicteze pe litere numele si sa suporte eventualele ridiculizari din partea colegilor de generatie.

Numele unei rude

Daca ai ales sa iti botezi micutul dupa numele unei rude, inseamna ca esti o fire sentimentala, sensibila, emotiva si extrem de orientata catre trecut. Onorarea unui membru al familiei este un gest nobil, mai ales daca numele merita sa fie dat mai departe.

Pastrarea numelui in aceeasi forma poate sa fie totusi o dovada de comoditate, intrucat orice parinte isi doreste individualitate pentru copilul sau.

Numele celebru

Ai ales un nume celebru pentru copilul tau? Atunci subconstientul tau te-a dat de gol! Te afli in cautarea unor stimulenti ai increderii in tine, ai nevoie de mai multa consideratie din partea celor din jur si ti-ai fi dorit sa realizezi mai multe lucruri marete in cariera.

Numele unei destinatii

Paris, Argentina sau Egypt se numara printre numele alese de parinti din toata lumea in epoca actuala, printre care se numara si celebritati precum Alicia Keys sau Victoria Beckham. Daca numele copilului tau exprima denumirea unei destinatii (chiar si prin sens, nu doar prin forma), inseamna ca ai o personalitate dinamica, dornica de aventura.

Acelasi lucru denota si o predispozitie accentuata de a asocia locuri si spatii cu experiente si trairi, mai mult decat alte aspecte folosite de regula in acest context.

Numele unisex

Daca ai optat pentru un nume unisex in cazul micutului tau, mesajul din spatele alegerii tale este acela ca esti foarte concentrata pe succes. Parintii de fetite, in special, aleg un nume neutru de gen pentru ca exprima mai multa asertivitate, agresivitate si forta, atribute utile pentru ascensiunea profesionala si sociala.

In era tehnologiei, un nume unisex poate fi un dezavantaj, deoarece simpla semnatura nu lamureste interlocutorul asupra genului persoanei cu care corespondeaza.

nume-noroc

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copil

Articole recomandate

Citeste si despre