Alina (Fata)

print email

Semnificatiile numelui Alina

nobil, bland, frumos, scorpion, lumina, ochi mari luminosi

Despre numele Alina

Numele de fata Alina este de origine romaneasca si are semnificatia de "a alina". Numele Alin este forma masculina a numelui Alina.

 

Numele Alin si Alina au corespondente si in alte limbi precum franceza unde numele Alin este un nume de botez vechi cu o frecventa mare si este de origine germanica unde reprezenta forma scurta a numelui ce aveau in compozitie radicalul "al" ce se traduce prin "tot", "intreg".

 

Forma feminina a numelui, Alina este considerata a fi o forma a numelui Adelina derivata din numele Adela care este un nume  de origine germana si are semnificatia de nobil. Numele Alina are o frecventa mult mai mare si este considerat a fi un imprumut modern in timp ce, Alin poate fi considerat corespondentul sau masculin.

 

Ca origine germana veche, numele Alin deriva din numele Adal si inseamna nobil, pretios, iubit, iar ca origine sanscrita, numele Alin are semnificatia de scorpion. In celtica numele inseamna "frumos", in chineza inseamna "ochi mari luminosi", in greaca inseamna "lumina", in rusa inseamna "stacojiu", cu sensul local de speranta.


Editeaza

Nume asemanatoare

Adela Adelaida Adelaide Adelina Ali Alia Alona Helen

Celebritati cu numele de Alina

Alina Cojocaru (balerina) , Alina Ramona Militaru (sportiva)

Editeaza
Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: