Get Adobe Flash player

Crema de vanilie pentru tort

15 Mai 2012

Crema de vanilie este una dintre umpluturile preferate pentru torturi, eclere, cremsnit sau alte deserturi. Se prepara foarte simplu, daca urmaresti indicatiile din reteta noastra.

 

crema-vanilie

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

5 galbenusuri ou

150 g zahar

2 lingurite esenta vanilie

2-3 linguri amidon

600 ml lapte

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri, apoi freaca galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie. Amesteca totul foarte bine, astfel incat sa obtii o crema omogena.

 

Pune amidonul in 50 ml de lapte rece si amesteca-l pana se dizolva. Restul de lapte il torni intr-o oala si il incalzesti pe flacara mica la aragaz.

 

Intre timp, pune separat o oala cu apa la fiert, pentru bain-marie.

 

Dupa ce s-a incalzit laptele, adauga-l putin cate putin peste crema de ou, amestecand pana se dizolva. La final, incorporeaza si laptele cu amidon. Tine vasul cu acest amestec deasupra oalei cu apa, pentru bain-marie.

 

Amesteca crema in mod continuu, pana obtii consistenta dorita. Trebuie ca aceasta crema sa curga foarte greu din lingura.

 

Serveste crema simpla, ca umplutura pentru torturi sau cu fructe.

 

Foloseste crema in tort abia dupa ce s-a racit.

Tipul bucatariei

Internationala

Descopera lista de obiecte necesare in primele zile cu bebelusul acasa.

Articole recomandate

COMENTARII